Okategoriserade

Ikea med bebis

Det va första gången vi var på Ikea med Lucas, men det gick jättebra. Den enda som tröttnade och blev kinkig det var Jair. Haha! Då blir han helt värdelös som smakråd och jag blir ännu mera osäker på vad jag ska välja, ingen bra kombo! Det är bra iaf att restaurangen är i mitten av Ikea för blir Lucas eller Jair hungriga så blir det kalabalik. Nu funkade det iaf!

20130928-175352.jpg

När vi var på restaurangen så fick Lucas mat från en sån där liten smoothie fruktpåse från Sempers. Han åt lite mer än halva. Han fick även smaka några teskedar av vårt mos och pyttelite sås och det gillade han verkligen. Synd att det är salt i det, annars hade han fått mera 🙂 Innan vi gick vidare försökte jag amma Lucas för att se om han verkligen var mätt. Men han var tvärmätt!

I sista biten på Ikea fick Lucas sitta i ergo bärselen med sin pappa och där somnade han gott 🙂

20130928-175253.jpg

På vägen hem från Ikea så kände jag hur mina bröst blev stenhårda, så när jag kom hem fick jag pumpa ut lite för att lätta på trycket. Nu har jag inte ammat på 6 timmar!!! Känns som vår lilla matintresserade kille kommer sluta amma tidigare än vad jag hade tänkt. Men jaja det får bli som han vill. Om han gör valet att sluta amma nu när han har helammats i 6 månader så är det helt ok!

One Comment

  • Maria

    Hej!
    Du skulle bra ha kunnat ge så mycket han ville ha! Det är förlegat att bebisar inte klarar av salt, det är för att de inte ska vänja sig vid att mat ska smaka salt då vi har lätt att äta för mycket salt.
    Såhär står det på barnakutens sida som skrivs av två barnläkare:
    Det finns en myt, som sprids via bvc, om att bebisars njurar inte tål salt. Det är inte sant. Bebisar behöver salt precis som alla vi andra. Livsmedelsverkets nuvarande råd om mat till spädbarn säger att det är onödigt att vänja barn vid alltför salt mat eftersom vi alla mår bättre av att inte äta alltför salt mat. Visst, men om nu bebisen vill smaka ett chips eller en oliv går det hur bra som helst.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.