Portugal

Ibland har man inget val

Väskan med Isadoras medicin är fortfarande borta och det verkar inte som att den kommer idag heller 🙁 Men just nu verkar det inte gå någon nöd på Isadora. Hon har inte behövt någon alvedon på snart 3 dygn nu så förhoppningsvis läkte öroninflammationen ut av sig själv.

Ni var några som skrev att man aldrig ska checka in medicin ifall att väskan kommer bort. Jag visste detta, men jag fick inte ta antibiotikan i handbagaget eftersom flaskan var 150 ml (max är 100 ml). Dessutom måste hennes antibiotika förvaras i kylskåp, den skulle alltså inte klara sig i handbagaget så länge. Jag hällde ändå över lite i en alvedon-flaska så att hon skulle klara sig första dygnet när vi flög och bodde över på hotell i Lissabon.

Vi får hoppas att hon blir frisk nu, annars får vi besöka en läkare här i Portugal istället. Just nu är hon snorig, äter mindre än vanligt, men sover bra och är på ganska bra humör, i alla fall så länge som hon får vara nära mig 🙂

6 Comments

 • Living by Miriam

  Hoppas hon snart blir bra. Har man väl påbörjat en antibiotika kur är det väldigt viktigt att ta den enl ordination och tills den är slut. Annars ökar risken för resistenta bakterier, eller att infektionen får ny fart då bakterierna inte dör helt. Det är noga uträknat hur länge och mkt man ska ta. Så skulle rekommendera att gå till läkare innan den tar slut. 🙂

 • Petra Söderberg

  Hoppas ni får en bra resa 🙂 till nästa gång – medicin får man ta i handbagaget oavsett mängd (lika väl som man får ta med vatten att blanda ihop till ersättning/välling till bebisen alt färdiga tetror i valfri storlek)

 • Malin

  Ett tips för kommande resor och er andra som läser denna blogg, är att man får ta med sig medicin oavsett storlek på flaska och antal ml i den i handbagage. Det finns ingen begränsning samma som gäller för barnmat. Flög som senast i måndsg/tisdags från USA med mellanlandning i Europa och det var inga problem (hade över 500ml i handbagaget). Har även blivit tillsagd att kabinpersonalen kan hjälpa till med kyllvaror när det gäller medicin. Hoppas ni får en bra semester.

  • Emma - På Smällen!

   Åh tack Malin! Detta hade jag ingen aning om. Apotekspersonalen sa till mig att jag måste checka in medicinen så därför gjorde jag det, men nu när jag tittade på Swedavias hemsida så ser jag ju att dom hade helt fel. Tack för att du upplyste om detta! Jag kommer att publicera ett nytt inlägg om detta för att informera alla som läser bloggen 🙂 Tack!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.