Okategoriserade

Byta från babyskydd till bilbarnstol innan barnet väger 9 kg

Jag har fått lite frågor om bilbarnstolar och hur man ska tänka när man ska byta från babyskydd till bilbarnstol innan barnet väger 9 kg eftersom dom flesta bilbarnstolar är godkända från 9 kg. Jag har kollat upp detta och det är absolut ingen fara alls att välja en bilstol som är godkänd från 9 kg även om barnet ännu inte väger 9 kg. Det viktiga är att bältet hamnar på rätt plats på bebisen (inte mitt på magen) och att bebisen inte kan åla sig ur bältet. Att stolen är godkänd från 9 kg innebär att stolen inte är testad för lättare barn, alltså inte att den är osäker för barn under 9 kg. Det går alltså bra att gå över direkt till en av Axkids stolar när ni ska byta från babyskyddet. Isadora kommer få en Rekid för den är extra bra för småbarn, Minikid är lite rymligare.

Ni kan läsa mer om detta med gränsen på 9 kg på NTF om ni klickar på länken 🙂

3 Comments

  • Josephine

    Vi har minikid! Den är suverän! Leon satt perfekt i den från 6 månader. Vi har en britax maxway till Elise. Den var dock lite för stor för henne fram till hon blev 1 år!

  • Emma L

    Ellie fick börja sitta i Besafe Izi plus när hon vägde runt 8kg och hon blev så mycket nöjdare i bilen. Sitter som en liten sessa i den och eftersom de är säkrare än babyskyddet så känns det bättre för oss vuxna under långresor också 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.