Hemmastadda i Portugal

Nu har vi kommit i ordning här i Portugal, men bagaget har fortfarande inte kommit. Jag tycker det är asjobbigt, men det kändes skönt att veta att bagaget i alla fall inte är borta utan att det bara är kvarlämnat i Stockholm. Enligt dom på TAP så ska bagaget komma idag klockan 21.00, men i ärlighetens namn så tvivlar jag på det. TAPs försäkring täckte i alla fall upp så att vi kunde handla för 290 euro och våra två reseförsäkringar täcker upp för ytterligare 5000 kr. Så igår var jag i shoppingen och handlade för 260 euro, mer hann jag inte med innan jag var tvungen att åka tillbaka för att ta hand om Isadora som var ledsen. Egentligen borde vi väl passa på att handla, men jag orkar verkligen inte. Det är hur mycket folk som helst i shoppingcentret och jag har ont i ryggen och fötterna. Men kommer inte bagaget idag så blir det en ny tur till shoppingcentret imorgon eller senare. Alla butiker här håller öppet till klockan tolv på natten nu innan jul.

Efter shoppingen igår så åkte vi hem till Jairs syster och åt sushi från sushirestaurangen som Jairs brosa driver. Det var jättemysigt 🙂 Klockan var närmare tolv på kvällen och Lucas var övertrött, vilket inte var så konstigt eftersom han lägger sig klockan åtta i vanliga fall. Men Jairs syster och hennes man underhöll Lucas med både skateboard och en boll som dom kastade mellan sig. När vi kom tillbaka hem till Jairs bror som vi ska sova hos så var Lucas superdupertrött och grät som en tokig för att han inte kunde få små makaroner. Jag tog upp Lucas i famnen och la mig med honom i sängen och pysslade om honom medans han fortsatte ropa efter små makaroner tills han tillslut somnade. Sen sov hela familjen till klockan 13 idag! Jag tror vi behövde det. När Lucas vaknade så förklarade han att små makaroner bara är hemma och att man måste åka flygplan för att komma hem, så han förstod alltså det vi sa till honom igår även om han för stunden inte ville ta in det.

Just nu är hela familjen hemma och tar det lugnt. Jairs bror och hans fru jobbar, men Jairs bror kommer snart hem en stund innan han ska iväg till jobbet igen. Det är inte lätt för dom att ta ledigt, men dom har i alla fall ledigt under jul och nyår så det blir bra 🙂 Jag tycker det är ganska skönt att bara vara och ta det lugnt just idag 🙂

  

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här