Ibland blir det inte som man har tänkt sig

Idag blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig med tidsplaneringen och allt blev fördröjt och tvåbarnskaoset blev ett faktum. Jag har den där lingonveckan just nu och känner mig inte på topp – eller jo, jag känner mig som att jag är på topp men känslig. Isadora är väldigt högljudd för tillfället och skrikgnäller mycket särskilt när hon ska äta. Jag fattar verkligen inte vad problemet är för hon får mat som hon gillar, hon får äta själv och hon får samma mat som alla andra men ändå gnäller hon högljutt mellan varje tugga och försöker slå mig med sina kladdiga händer. Jag blir jättestressad och jag märker att Lucas också blir det för då går han ifrån bordet och vill inte äta sin mat. Han brukar säga att han får ont i öronen när Isadora skriker och det kan jag förstå för ibland gör hon mig galen också. Jag hoppas verkligen att det är tänder på gång så att hon blir sig själv snart igen.

Hur som helst så skulle vi iväg idag. Tanken var att gå till IKEA och äta köttbullar, leka lite och köpa lite saker som jag vill ha. Men jag kände på mig att Isadora skulle vara sådär skrikig om hon inte fick mat först så vi bestämde oss för att äta hemma och det blev kaos…. Efter lunchen var jag helt dränerad på energi och nu har jag dåligt samvete och känner mig kass för att mitt tålamod inte räckte till idag. Jag har dåligt samvete för att det inte blev nån kul utflykt, men det var inte jag som ställde in utflykten utan det var Lucas som ville vara hemma istället. Men jag känner mig ändå hemsk för det känns som att det är mitt fel 🙁

Jaja, imorgon blir det nya tag. Då fyller Isadora år och vi ska gå på smygpremiär på årets Kaninteater på Liseberg och så kanske vi firar med glass eller nåt för hennes kalas blir på lördag 🙂 Det blir nog bra 🙂


Vi lyckades inte ens komma ut med bilen som Lucas helst av allt ville för det krävs två personer för att få ut den genom dörrhålet. ?

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Anneli

  Tänker att det nog är skönt att vara hemma en hel dag ibland. Att låta de små få vila från alla intryck utifrån. En paus som är så viktig för växande barn, även om de skulle uttrycka att de har tråkigt. Så känn dig inte kass. Tvärtom!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack så mycket! När jag läste din kommentar så tänkte jag på att Lucas faktiskt varit på dagis mån-ons så att vara hemma en torsdag är väl inget konstigt alls. Tack för din uppmuntrande kommentar!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här