Okategoriserade

Hyperaktiv

Isadora är inte still en enda sekund! Eller mjooo, hon har typ micropauser ibland, men för det mesta är hon i rörelse. Lucas var mycket mera gosig än vad hon är. Han var ganska mammig och tyckte om att vara i min famn. Isadora är också mammig och vill till min famn, men om jag inte är i rörelse så vill hon ner på golvet direkt igen. Dom få gångerna som Isadora sitter lugnt i min famn är framför TVn och då försöker jag passa på att bara njuta av min lilla tjej.

Dom två sista dagarna har jag sovit väldigt dåligt och varit sjukligt trött, så trött att jag har somnat på soffan på eftermiddagen. Jair har varit med barnen under tiden så barnen har inte varit ensamma med en sovande mamma 😛 Jag har varit så trött att det har gått bra att sova trots att Isadora har klättrat upp och ner på mig hela tiden. Jag vet inte vad det är med henne, men så fort jag blundar så kommer hon och börjar klättra!


Isadora kryper runt och klättrar ungefär all sin vakna tid. När vi är på övervåningen brukar hon flytta runt på möbler som t.ex. sitt leksakskök, en stol och öppna och stänga spegeldörrarna i vårt sovrum. På mellanplan klättrar hon upp och ner för soffan, i och ur tältet, upp och ner på sin fåtölj och går runt med gåvagnen. I källaren älskar hon att plocka i och ur saker ur badbaljan som vi inte orkat bära till övervåningen ännu. Hon är verkligen expert på hitta på saker att aktivera sig med. Hennes absoluta ”favoritlek” är dock att klättra upp för trapporna. Ni skulle se glädjen i hennes ögon när hon får syn på att en av grindarna har lämnats öppen! Puh!

Jag minns inte att Lucas var så här, men det kanske var? Hur är era 1-åringar? Är dom också hyperaktiva?

8 Comments

 • Stina

  Hehe min tjej är lika dan, född 23/4-16. Springer runt, fram och tillbaka. Hämtar saker, stänger/öppnar dörrar, kastar bollar. Så kul att se 🙂 hon sover bättre på natten nu när hon lärt sig gå, hon är väl helt slut antagligen.

 • Fia

  Min pöjk är likadan, känns som han aldrig är still. Han fyllde 1 r 28/4. Minns inte att storebror var alls så här aktiv. Men man kanskenhar glömt? Där emot var storebror snabbare med att gå själv men han kröp inte heller utan gick direkt typ.

 • Jennifer

  Leia är likadan. Hon är i rörelse hela tiden, som du skrev så kan hon ta små pauser då och då. Men de är inte ofta. Hon blir vansinnig om man försöker få henne att sitta stilla i soffan eller i knät. Ska absolut gå själv, vill inte hålla mig i handen, försöker jag ta hennes hand så sätter hon sig ner. Haha.

 • Sofi

  Vi skojar om att Måns(7/4) verkar ha någon form av dödslängtan ? Den lilla olyckskorpen kan nosa upp fara på långt håll. Går vi ut ska den lilla busen tulta i rask takt rakt mot gatan, inne ser han direkt allt som går att klättra på och plötsligt glömmer han sig och ramlar ner från det han kommit upp till. Ibland hinner vi inte fram ? Det är inte många sekunder om dagen som han är still.

 • Nina

  Mitt äldsta barn var sån. Jag funderade seriöst på hur små barn som kan börja med mångkamp eller någon annan sport som kräver väldigt mycket träning 😀 Det har gått över nu men vi måste fortfarande gå ut varje dag så att mitt barn får göra av med ordentligt med energi

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Så spännande att läsa om olikheterna :). Tycker sånt är roligt 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.