Hur ser jag på att bli ensamstående?

Det ingick inte riktigt i min plan att bli ensamstående mamma nu även om det är något som jag visste kunde hända i framtiden. Detta besked kom som en total chock för mig och det har tagit lite tid för mig att smälta och acceptera. Nu har jag accepterat och börjar känna in mig lite i den nya situationen och vad den innebär. Det är många tankar som flugit genom huvudet, mest har det handlat om barnen. Hur ska jag klara att både hämta och lämna? Barnen kommer få ÄNNU längre dagar! Hur ska vi göra med barnens simskola där vi måste vara två vuxna? Hur ska jag hinna laga mat? Jag som knappt har lagat mat på 8 år…

Små saker har känts som världens största problem, typ som det där med att laga mat. Det kändes som en ren omöjlighet först, men jag klarade ju av det innan jag träffade Jair. Dessutom tycker jag faktiskt att det är kul att göra det tillsammans med barnen. Vi får väl göra storkok på söndagar och frysa in lite matlådor så att vi kan ha vardagarna till annat 🙂 Det löser sig, det kanske till och med blir en kul utmaning… Jag kanske kan börja gilla att laga mat, vi får se 🙂

Nu är boendet den viktigaste frågan och när det är löst så kommer allt det andra falla på plats. Jag har ju faktiskt roddat runt på den här familjen nästan helt själv innan vi åkte till Brasilien. Jag är ju van! Men då var jag hemma på dagarna så det blir annorlunda nu, men jag kommer klara det här också. Och som någon skrev, jag har ju faktiskt lyxen att kunna bli kär igen! Vilken känsla! Det här blir bra ❤️

Relaterade Inlägg

25 Kommentarer

 1. A

  Även om det känns svårt
  Så känner jag på mig att vi kommer läsa i framtiden om din lycka!

  Du kommer fixa det med vardagen. Ett tips är barnvakt. Att det finns någon eller företag med pålitlig barnvakter.

  Storkok är perfekt, då finns mat när ni kommer hem. Vi kan laga mat o äta det 2 dagar. Så mat kanske lagas tre dagar i veckan. Sennfinns det alltid köttbullar att steka.

  Svara
 2. Line

  Stor kok är super! O har ett snabbt mattips: färdig grillad kyckling!! Inte särskilt dyrt med tanke på att det blir flera måltider (på min Ica maxi kostar en hel kyckling ca 50kr) De flesta barnen älskar det, det är nyttigt o kan varieras i det oändliga (pasta-/quinoa-/bulgur-/ris-/potatissallad) Äter det minst 1gång i veckan här… ?? det bästa av allt är när det blir bara lite kyckling kvar, då åker den ner i omeletten! Sen när det verkligen kör ihop sig så dör de inte av ett kokt ägg, smörgås o lite körsbärstomater till middag! ? eller färdiga pannkakor!

  Svara
 3. Johanna

  Men wow vilken fin bild på dig ?
  Du och barnen kommer lösa er vardagsstress tillsammans, dem kommer garanterat hjälpa sin mamma ?? och du får se till att ta hjälp av andra i din närhet om du behöver det ?

  Svara
 4. Lisa

  All kärlek å support till dej! När jag läser känns det ändå som du hanterar allt nytt med öppna ögon. Tror det är bra att ”erkänna” vilken sorg det är å sätta ord på hur allt känns! <3

  Svara
  • Nina Malmström

   Nej fy för din kommentar, hörredu! Har du inget snällt att säga är det bättre att hålla tyst. Var istället glad för Emmas skull att hon ändå lyckas se något positivt i all denna röra, jag tror att hon har det tillräckligt tufft redan som det är <3

   Svara
  • Mia

   Hur man gör och beter sig efter ett uppbrott är väldigt individuellt och ingen mår väl bättre av att gräva ner sig hur länge som helst. Bara för att man kan se att det finns nåt i framtiden betyder ju inte att man är mindre ledsen för att det man hade försvann.

   Svara
  • Anke

   För det första har det ju gått en tid för Emma redan, bara att vi läsare inte fått reda på det förrän senare så klart det känns väldigt kort tid för dig. Sen är det väl individuellt hur man hanterar ett uppbrott och vi vet nog bara bråkdelen om det hela ändå. Det är väl helt fantastiskt att Emma ser det positiva i det hela att hon kommer bli kär igen, och det kommer hon ju bli. Hon är ju både smart, snygg och social så det är ju inget konstigt och det är väl det bästa hon kan göra att tänka positivt än att gräva ner sig. Peppa henne istället!

   Svara
  • Nina

   Det är väl inte så konstigt att hon kan tänka sig att hon någon gång i framtiden kan bli kär igen. Inte de närmsta veckorna utan sen när livet har stabiliserat sig igen.
   Processen till ett nytt liv går väl inte längs en spikrak väg utan lite fram och tillbaka. och känns olika bra olika dagar. Just idag hade Emma en bra dag och kände tillförsikt och en annan dag är det tvärtom. På Emmas blogg får vi följa både upp- och nedgång, det är så det är här.

   Svara
 5. Angelica

  Vilka bra tips man fick på mat! Tack, ska användas i detta hem ?. Jag är inte ensamstående men mannen jobbar skift vilket betyder att varannan vecka roddar jag hämtning o lämning. Det som funderat på är att beställa hem matvaror då slipper jag iväg för att handla! Och du Emma, barnen får ju mat på fsk så färdiga köttbullar,potatisbullar är inte så dumt alls! En stor Styrkekram till dig, du klarar detta. Du kommer ut starkare från detta?

  Svara
 6. Lexochlogan

  Det kommer att gå bra, andra läser det och det kommer du med som är så positiv och uppfinningsrik. Tyckte det var fint skrivet att ha lyxen att bli kär igen, det är ju en underbar känsla.

  Svara
 7. Mia

  Jag och min sambo gick isär i april. Vi har nu barnen varannan vecka. Klart det är en omställning, det blir mycket mer intensivt den veckan man har barnen, man får starta läggningsrutiner och sånt tidigare för att få dom i säng i tid bla. Men man kommer in i det och hittar nya rutiner och sätt. Jag lagar inte middag varje dag tex, ibland blir det bara mackor och stekt ägg eller så men det funkar bra det med. Längre dagar har dom definitivt fått, innan jobbade jag natt så då lämnade han vid 8 och jag hämtade vid 15.30. Nu blir det istället 6.15-16.30 men ingen av dom har klagat ? Mina pojkar är 5 och 3

  Svara
 8. Tess

  Jag känner med dig aå mycket… Jag gick ifrån min sons pappa för lite mer än ett år sedan men smärtan efter separationen finns kvar och kommer nog alltid göra på ett sätt. Det är en helt annan sak att separera när man har barn än när man inte har det.

  Allt kommer lösa sig. DU kommer fixa detta. Det kan kännas svårt, livet har ju precis vänds upp och ner, men det blir bra- jag lovar. Och ja, att tänka på en framtida kärlek FÅR man göra. Du kommer finna en man som kommer ta dig med storm, det är jag säker på. Trots att man inte kanske tror det. Jag träffade min nya kärlek och idag letar vi hus.

  Igår skrev jag ett inlägg på min blogg, ”att separera med barn”, som jag hoppas kanske kommer kunna inspirera andra till att känna att det kommer bli bra och att livet fortsätter, trots att det känns som livet fallit samman där och då ❤️ https://nouw.com/t3ss/att-separera-med-barn-34580142

  Stå på dig vackra du och gör det som känns bäst för DIG ❤️

  Svara
 9. Sofi

  Hon förtjänar hela himlen ❤️

  Helt ärligt så finns det inget rätt eller fel i en separation om Emma så hade velat knulla halva världen inom en vecka så får hon göra det för det är HON som seperat inte vi

  Svara
 10. Anna

  Vad härligt att du vågar ha lite positiva tankar om framtiden och om kärleken 🙂 Jag håller med dig om att det kan vara svårt att ta en dag i taget för att överleva och att det kan vara bra att ha funderingar på framtiden trots att man mår dåligt nu och inte planerar att genomföra det inom en snar framtid.

  För även om du mår dåligt just nu så kommer ju troligtvis en positiv tankegång leda dig framåt så småningom; så planera för framtiden men lös de mest akuta sakerna successivt en sak i taget så kommer du snart att känna att du har ett liv som du trivs med och kan hantera (även om man får räkna med bakslag längs vägen). Kärleken kanske dyker upp längs vägen vem vet? 🙂

  Jag har en kompis som separerade för några år sen och hon sa att hon nu skulle leva singel och vara själv ett tag, men bara några månader senare sprang hon på kärleken och de lever tillsammans fortfarande, så man vet aldrig vad livet har för planer för än. 🙂

  Svara
 11. Nina

  Nu är vi 2 vuxna men jag brukar fixa det mesta då jag kommer hem först från jobbet mitt tips kring mat: Gör veckomatsedel och handla en gång i veckan, förbered mycket kvällen innan (när de sover) om ex mos och fiskgratäng. Skala potatis, fisk i en form en gräddsås i en skål. Nästa dag på med potatis, på med såsen in i ugnen, tid att umgås.
  Här på simskolan ”får inte” vuxna vara med i vattnet så under tiden stora har simskola badar jag och lillen i den andra bassängen, annars kanske J kan vara med eller om du har nog vän/annan familj som kan hjälpa till.
  Du kommer fixa allt galant

  Svara
 12. Lisa från Skåne

  Bra att du tror på en framtid för dig och barnen. Jag tror att det fixar sig till det bästa för dig. Tycker du verkar så framåt och duktig. Kram och ha en bra kväll.❤

  Svara
 13. Jennifer

  Storhandla en gång i veckan så att du har maträtter för en hel vecka! Köp en slowcooker, typ bästa uppfinningen någonsin! Planera enkel mat som är lätt att förbereda när du jobbar och gör mycket matlådor!

  Du fixar detta! <3

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här