Okategoriserade

Hur många gånger per dag sover era 1-åringar?

Igår var Isadora typ helt omöjlig att lägga. Hon sov superkonstigt på dagen och natten var rena katastrofen så det hela slutade med att vi gav Isadora alvedon för vi kände inte alls igen henne. Efter alvedondosen så sov hon resten av natten och idag vaknade hon upp rejält snorig och febrig så nu vet vi att hon inte mådde riktigt bra. Men igår, innan vi förstod att hon nog mådde dåligt, så hann jag funderade på alla möjliga orsaker och det slog mig att hon kanske snart bara kommer sova en gång per dag? Hon verkar inte ha några planer på att styra om detta själv så därför undrar jag hur många gånger per dag sover era 1-åringar? Och vilken tid sover dom om dom bara sover en gång?

Isadora sover 9.30-11.30 och sen sover hon igen kl 15-16. Vi lägger henne alltid vid 19 och då sover hon till cirka klockan 7, men ibland tar det lite längre tid för mig att lägga henne för natten. På dagtid så lägger jag bara henne i vagnen och då somnar hon själv, men på kvällen när hon ser att jag går ut ur sovrummet så blir hon superledsen, men när Jair går ut så bryr hon sig inte. Jag brukar därför sitta kvar på en stol i 1-1,5 timme men jag upplever att hon blir distraherad när jag sitter där så det känns inte heller riktigt bra… hmm… Jag hade velat ha en mörkläggningsgardin som sänghimmel så att det blir som i vagnen, mörkt och ombonat då kanske hon inte hade brytt sig om jag gick ur rummet…

16 Comments

 • Petra Mary-Anne

  Hej! Våra (nyligen fyllda) ettåringar sover mellan kl. 10.30-11.30, dvs. en gång per dag och ca. en timme. Lite mindre oftast. Men de sover nog ovanligt lite. De sover bra på natten dock, mellan kl. 18-06.

 • Sofie

  Hej våra 1åring eller hon är 15mån. Sover en gång om dagen och om hon sover längre än 1.5 timme så kan hon vara vaken och omöjlig att lägga för natten eller vakna på vatten och vara pigg i timmar.
  Lycka till
  Sofie

 • Sarah

  En gång per dag sover våran, ca 1.5h och då går läggningen runt 19 smidigt och sover till 06-07 🙂
  Kanske lite OT men hur har det gått med ny förskola till Lucas? Ni sökte väl nån annan tidigare i år? 🙂 Kram

 • Caroline

  Vår tjej blir 1 nu 1 maj och vi funderar på om hon bör sova en gång istället för två. Hon vaknar ofta redan typ 05…. nu sover hon 9-10 och 14-15 och somnar runt 20…

 • Sofi

  Vår kille på 1 år sover oftast 30-60 min kring 9-10, och 30-90 min vid 13:30 typ. Sen sover han 19-06 typ och är extremt kvällstrött och slocknar så fort vi lägger ner honom än så länge. Dagtid är det vagga i vagn som gäller för att få honom att somna.

 • Lisa

  Hej! Min tjej sover två gånger, ca 30-40 min på förmiddagen och sen 1-2.5 timma på eftermiddagen oftast. Hon blir ändå trött vid 18-tiden så än känner jag inget behov av att minska sömnen, men det är väl en tidsfråga ?

 • Mia

  Tror det var runt 1 min son slutade sova 2 ggr om dagen. Och då ca 2 timmar, typ 11-13. Nu är han 21 mån och sover ca 1,5 timme vid 12. På kvällen lägger han sig vid 19-19.30, han ligger vaken och tjötar och sjunger för sig själv tills han somnar, haha! Vi låter honom vara för han somnar till slut. Ingen av oss sitter hos honom.

 • Isabelle

  Min dotter är också ett och sover ett pass mellan 10-11 och sedan inget mer förrän vid läggdags. Hon har sovit så sedan hon var runt 7 månader. Hon sover riktigt himla ruttet måste jag säga. Borde jag posta en timelapsevideo i aprilgruppen från en typisk natt med henne? En från vår Webkamera alltså, för vilken otrolig cirkus hon håller om nätterna plus att hon bara sover en timme på dagen. Hon somnar för natten vid 20:30 och vaknar runt 07

 • Anna

  Vår ettåring har vi precis börjat försöka styra om till att sova en gång om dagen. Har sovit ungefär lika som Isadora, lite kortare på förmiddagen, men han har varit lite svår att söva på eftermiddan och på kvällen de senaste veckorna. Vi hade 1-årskalas hela helgen och då blev det ingen eftermiddagssovning så vi fortsatte med det idag. Höll honom vaken längre på förmiddagen och så sov han 12-13.50. Han var väldigt trött då men var sedan pigg ända fram till läggning vid 18.30. Det som är lite jobbigt är dock att han har väldigt svårt att sova själv, har alltid sovit med mig, och vaknar efter 20-30 min om jag inte ligger bredvid när han sover på dagen. I vagnen sover han bara när den rör sig.. Han sover även bättre på dagen om pappa lägger honom. Vore så skönt om han kunde sova ett par timmar själv om dagen så man fick lite egentid…

 • Joanna

  Ebba som är 9 dagar äldre än Isadora har sedan 2 veckor börjat sova en gång om dagen. Vi testade detta för hennes nattsömn var totalt värdelös. Så nu sover hon från ca 11 till 13. Hon får lunch innan och mellis efteråt. Gröt äter hon vid 19 och sover oftast runt 20. Det tar sällan mer än 5 minuter att få henne att somna. Vi söver henne i vår säng för att sedan lyfta över henne till sin säng.

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Sonen vet jag sov mellan 12-13 i den åldern typ. Runt 2 hade han slutat sova helt på dagarna :).

 • Stina

  Min dotter fyllde ett år igår och har sovit en gång per dag sedan en månad tillbaka. Då sover hon 1,5-2 timmar från 12-14 ungefär. Men det varierar lite. Sedan sover hon från 19-6 ungefär (men något uppvak)

 • Sofie

  Min Edwin (13 månader) har precis börjat sova en gång per dag, mellan 1-2,5 timme beroende på vad vi gör (är vi ute sover han alltid längre). Kl 19-20 somnar han för kvällen men har märkt att han är lite mer svårsövd än tidigare så funderar på att begränsa dagdrömmen till HÖGST 2 timmar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.