Okategoriserade

Hjälp mig med Lucas rum!

Vi har ju inget bebisrum att boa och göra ordning innan bebisen kommer så istället känner jag ett kall att göra klart allt annat…! Haha! Jag vill rensa alla garderober och förråd, fixa barnens rum, köpa ny soffa och nya köksmöbler. Isadoras rum är det lättaste, där har jag redan allt och det är bara lite tavlor och lampor som ska upp. Lucas rum däremot, det är svårt tycker jag, jag skulle behöva er hjälp där.

Han fick en loftsäng i höstas och då blev rummet lite tomt och tråkigt. Det känns som rummet inte utnyttjas på ett bra sätt. Jag skulle vilja ha lite hjälp och tips kring hur vi bäst utnyttjar och inreder rummet på ett smakfullt sätt.

img_7174
img_7173

Vi ska göra oss av med stafflit för han använder inte det så mycket ändå. Jag skulle också vilja ha ett bättre sätt att förvara alla hans leksaker än den lådan som står under fönstret för den är oöverskådlig. Med andra ord skulle jag vilja göra om hela den väggen som fönstret är på så att det blir mysigare och med smartare förvaring för leksaker.

Jag funderar på att göra något liknande som detta framför Lucas fönster och på väggen till vänster om fönstret. Det enda problemet är att det inte blir lika rakt och snyggt eftersom det är ett element under fönstret…

Jag skulle också vilja göra något i det tomma hörnet under sängen. Jag har funderat på en myshörna, men tycker inte det räcker att köpa typ en sackosäck.

Har ni några bra tips på vad som kan passa i en 7-årings rum? Ni får gärna tagga mig i inspobilder på instagram också. Tack på förhand!

18 Comments

 • Carina

  Platsa system på IKEA är väldigt praktiskt och fint. Jag hade nog valt gråa dörrar eller lådor isåfall. Du kan sätta in den du har framför fönstret inne under sängen istället och lägga gosedjur där i. Och lägga en dyna på och kuddar. Sök på IKEA barnrum så kommer du till inspirationssidor på deras hemsida.

 • Frida

  Hur brett är rummet? Jag hade flyttat sängen och ställt den utmed kortsidan längst in om den får plats så att lekytan blir med kvadratisk.
  Jag köpte ett skrivbord till min 7-åring men det var ingen hit. Han vill fortfarande leka på golvet och sen gillar han att sortera sina prylar och ha de framme så fick bli två bokhyllor istället för skrivbord och lådor. Har även lagt heltäckningsmatta i alla barnrum – bästa vi gjort på länge ?

  • Emma

   Jag tänkte skriva samma, jag hade också flyttat sängen om det är möjligt. Vi har ikea trofast som leksaksförvaring, de är super ☺️

   • Emma

    Sängen är för ”liten” för att vara på den väggen så det blir ett dö-utrymme på en sida av sängen som ser konstig ut. Dessutom hamnar stegen framför fönstret så det går inte flytta sängen. Tack! Ska kolla Ikea trofast 🙂

  • Emma

   Det är ett skrivbord under sängen också och jag tror inte det går att montera stegen och skrivbordet på samma sida. Hur som helst är det jättejättejobbigt att skruva ner sängen för att ändra på något ??

 • Joanna

  Jag tycker väggen bakom sängen känns hård och omysig så hade nog målat eller tapetserat om i en neutral mörkare grå…
  Svårt att ge mer feedback då man inte ser hela rummet…

 • Li

  Täck inte elementet! Hade ställt ett skrivbord framför fönstret annars för att nyttja denytan så kanske ha nån liten hylla bredvid.
  Hade också som nån skrev ovan använt möbeln under fönstret under sängen och gjort myshörna där, hängt ett draperi/gardin om man vill slippa tapetsera om därunder. Annars hade jag också gärna flyttat sängen till kortväggen och nyttjat ev döyta med att t ex hänga krokar där så kan morgonrock/kläder/leksaker hänga där. Och/eller ställa en sån där ”förvaringssäck” i det hörnet.

  • Emma

   Jag tyckte det såg superkonstigt ut med döytan på kortsidan. Det var lite för lite döyta för att det skulle bli vettigt och så hamnade stegen i vägen för fönstret också. Det är döyta nu med men det tänkte vi utnyttja genom att sätta hyllplan dessutom täcks döytan av gardinen på varsin sida av sängen. Men myshörnan-idén gillade jag så det har jag gjort av möbeln som stod under fönstret. Jag funderar på att sätta en förvaringsmöjligheter i hörnet på rummet och sen lämna fritt framför elementet så att det blir lekyta på golvet istället.

 • Linda

  En gosig matta på golvet skulle mjuka upp intrycket. Går ju att ha en i nån fin färg om ni vill få in det. Mjukt att leka på också.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.