Har vi fått covid-19?

Imorse vaknade jag upp råförkyld! Jag minns inte ens när jag var så här snuvig sist! Det är Isadora som smittat mig, hon kom hem från förskolan i fredags och var täppt och hängig, men det är inget emot hur förkyld jag blev.

Jag tror inte det är corona för jag har ingen feber och ingen hosta, däremot har jag ont i huvudet, lite ont i halsen och är jättejättesnuvig. Men jag kände ändå att jag ville vara på den säkra sidan så imorgon ska jag lämna ett självtest för covid-19. Jag kände att det kändes tryggast att ta reda på om det är corona eller inte.

Lite senare under dagen fick vi ett mail från rektorn på Isadoras förskola som meddelade att det fanns ett bekräftat fall av covid-19 på Isadoras avdelning, bara några dagar innan hon blev sjuk. Shit! Tänk om det är corona ändå?! Nu är jag ännu gladare att jag bokade provtagningen imorgon.

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. S

  Alla vuxna med symptom ska ju testas så det är bra att du bokat ett test. Jag hade inte feber mer än en eftermiddag då jag hade 38,0 när jag hade covid. Tröttheten och snuvan var dock covid.

  Svara
  • Emma

   Ja, jag tänkte också så. Dessutom känns det skönt att veta om det är det eller inte. Snuva stod inte ens med på 1177 men det stod på nån annan sida så jag tänkte att det var lika bra 😊

   Svara
 2. M

  Usch, hoppas det är vanlig förkylning ni har. Här hemma blev dottern sjuk för en vecka sedan (huvudvärk, feber, hosta, heshet, ingen matlust), i fredags vaknade storebror med samma symtom och 39 i temp, i lördags var det min tur och igår blev maken sjuk. Covid har gått både på sonens skola och dotterns förskola så nu blir det att testa sig i veckan. Dottern får ju dock inte testas här för i vår region testar man inte förskolebarn.
  Krya på er!

  Svara
 3. Sandrini

  Vi har precis haft covid. Innan min man testade sig så sa vi också att vi var rätt säkra på att det inte var Corona för han hade ingen feber och ingen hosta, kände sig bara lite trött och var täppt (inte snuvig/snorig utan bara täppt). Men det var positivt…jag fick världens chock! Måndagen veckan efter så testade jag mig och jag var också positiv. Jag var trött/matt i kroppen, täppt och hade lite ont i halsen – det är allt! Barnen (6 och 8) testade vi samtidigt som mig men de var negativa, vi valde sen att testa dem igen en vecka senare innan de gick tillbaka till skolan för att vara på den säkra sidan men då var de också negativa. Vi har efter det testat ett av barnen ytterligare en gång efter att han fick pyttelite symptom men det var negativt en tredje gång (3e testet på 2 veckor…)

  Hoppas ditt test är negativt!

  Svara
 4. Johanna Larsson

  Jag hade Corona med bara huvudvärk och ont i kroppen och tappade sen smak. Sambon testade sig som hushållens kontakt. När han bokade hade han inga symptom samma dag som test var lite nasal och täppte i näsan de var allt.

  Svara
 5. Anna

  Ja alltså alla med symtom ska testa sig, oavsett vad man själv tror att man har. Vi har testat oss vid varenda förkylning men hittills varit negativa varje gång.

  Svara
 6. Sabina Stende

  Jag har antingen haft Corona utan några symptom alls eller så var jag sjuk innan smitta konstaterades. Var supersjuk jul/nyår 2019/2020. Förkylning som övergick i hosta så jag kräktes/kissade på mig. Kunde inte sova plant på nätterna, utan fick pallra upp med kuddar. Var rejält förkyld 2v men hosta i säkert 4-5 till. Var på VC flera ggr och ändrade min astmamedicin och hostmedicin. Ospecificerad luftvägsinfektion. Var inte sjuk efter det på hela våren. Men testade mig för antikroppar via jobbet i juni och hade då antikroppar 🙂

  Svara
 7. Anna

  Man måste inte ha feber när man har Corona. Hos mig började det med lite kli i halsen och pyttelite hosta. Kände mig inte ett dugg sjuk. Hade aldrig misstänkt Corona om inte en bekant jag nyligen träffat blivit sjuk dagarna efter. Tog ett test som visade positivt. Dag fyra började jag känna mig seg, sen var det ungefär varannan dag i 14 dagar som jag mådde sämre respektive bättre. Klarade mig rätt lindrigt men hade lätt hosta ibland, huvudvärk, snuva, feberkänsla (temp visade ingen feber). Hade nedsatt smak och lukt nån dag. Vissa saker smakade helkonstigt istället.

  Hoppas du inte har Corona! Krya på dig!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här