Har Isadora streptokocker?

Idag var vi tillbaka hos läkaren med Isadora. Det var två läkare som kollade på henne och gjorde samma bedömning. Läkarna tror att Isadora har streptokocker och egentligen är detta något som krämen borde hjälpa emot, men i vissa fall kan det behövas penicillin också. Så nu fick hon Kåvepenin som vi ska ge henne i 7 dagar, max 10 dagar. Jag frågade återigen om det Isadora har smittar eller om hon kan gå till förskolan. Läkaren var fortfarande lika övertygad om att prickarna inte smittar.

Jag vet inte säkert vad det är som orsakar Isadoras prickar och det vet inte läkarna heller, men jag tycker att deras bedömning verkar rimlig ändå. Det känns rätt i min mage för min magkänsla säger att detta är en sjukdom och inte en hudsjukdom, men jag är ingen läkare så jag vet inte säkert. Jag tycker att prickarna blev lite bättre med krämen så jag tror verkligen att penicillinet kan vara lösningen 🙂 Om hon inte blir bättre så blir det ett nytt besök nästa vecka.

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  1. Jennifer

    Min mormor fick streptokocker på händerna, liknande Isadoras prickar. Det låter som en väldigt sannolik teori att hon har det. Hoppas på det så att prickarna går bort nu med penicillin. Krya på Isadora!

    Svara
  2. Joanna

    Skönt att ni fått reda på vad det är! Hoppas kåvepenin hjälper för det är ett helsike att få i de små liven det!

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här