Gynekologbesöket: “avvakta med att bli gravid”

Igår var det också dags för mitt gynekologbesök som jag hade begärt själv genom egenremiss. Jag har ju problem med mellanblödningar, framför allt vid vanliga toalettbesök, som tex. när jag kissar. Då kan det rinna blod i princip hur länge som helst om jag inte går från toaletten för då slutar det. Så himla konstigt!

Det visade sig att jag har en inflammation på livmoderhalsen som gynekologen behandlade med silvernitrat. Jag har för mig att hon också sa att hon brände bort eller brände för att stoppa blödningen, men jag är osäker. Jag har aldrig varit med om något liknande förut så även fast jag frågade läkaren om inflammationen var farlig och kunde bero på cancer osv, så släppte inte oron trots att hon sa nej. Hon tog ett nytt cellprov och sa att jag borde avvakta med att bli gravid igen tills jag har fått svar på cellprovet. Det kändes skönt att hon tog cellprov för det var precis vad jag ville och hon sa egentligen inget som borde göra mig mer orolig, men ändå är jag det.

Jag vågar inte googla för jag är rädd att jag ska bli ännu mer orolig. Det tar ju trots allt cirka 3 månader innan man får svar på cellprov och så länge vill jag inte gå runt och oroa mig i onödan.. Sjukt! Jag läste att kvinnor i Västra Götaland kan få vänta ett halvår på sina svar medans det i andra delar av landet bara tar två veckor…

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Gittan

  Förstår din oro men skönt att ha kollat upp det och fått hjälp. Hoppas mellanblödningarna upphör och att du får tillbax provsvaret snabbare, känns väldigt länge att vänta 3 månader oCh 6 månader känns outhärdligt! Spec om man börjat planera för en 🤰🏽Men antar de vill kolla så allt är bra och annars ”fixa” det innan man blir gravid.

  Här brukar man få vänta 2-3 veckor som mest och det är fullt tillräckligt för min oroliga själ.

  Svara
 2. Sabina

  Jag gjorde ett cellprov för 2.5v sedan och hon sa att det kunde ta 3 månader. Men fick svar efter 2v. 🙂 Hoppas inte du behöver vänta så länge!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här