Okategoriserade

Grillad aubergine-sallad med brasiliansk Pichana och grillad färskpotatis i folie

Idag blev det verkligen grillat deluxe! Allt utom bearnaisesåsen hamnade på grillen! För er som älskar grillat så kan jag verkligen rekommendera det här!

20130712-200235.jpg

Grillad aubergine-sallad
Aubergine
Mozzarella
Aioli
Ruccula
Körsbärstomat
Paprika
Gurka
Salt

Grilla auberginen först (innan köttet och allt det andra). Grilla auberginen tills skalet börjar spricka och blir lite knaprigt för då går det att dra av skinnet med fingrarna. Grillar man för kort tid så går inte skinnet att dra av utan att fruktköttet följer med. När auberginen är färdig grillad, spola den i kallt vatten och dra samtidigt av skinnet. Dela den sedan tärningar efter tycke. Skär alla andra grönsaker och mozzarellan i bitar. Blanda allt i samma skål. Lägg sedan på ordentligt med aioli och salta för att lyfta fram smaken av auberginen. Det ska var såpass mycket aioli att hela salladen blir vit och krämig och smaka på en liten aubergine bit så att det är tillräckligt mycket salt i salladen för att den ska ge smak.

Grillad färskpotatis i folie
Färskpotatis
Grovsalt

Koka potatisen i 7 minuter. Lägg upp ett tjockt lager med grovsalt på ett stort ark aluminiumfolie. Lägg potatisen plant ovanpå saltbädden så att alla potatisar ligger på saltet. Gör sedan ett litet paket av det hela. Snurra gärna aluminiumfolien i ändarna på paketet så att den är lätt att lyfta på och av grillen.

Brasiliansk Pichana
Pichana är nötkött och det är den delen som anses vara finast i Brasilien. När man grillar köttet ska man låta fettet vara kvar. Pichana behöver man inte marinera. Det räcker att man gnuggar in salt på köttskivorna och sen är det vara att grilla. Det ger förvånansvärt god smak trots att det inte är nån marinad! Så himla gott att ni måste prova! Pichana kan man köpa på Willys och på Hemköp. Fler ställen vet jag inte.

Smaklig måltid!

20130712-201726.jpg

Lucas fick smaka på lite aioli idag. Läste att bebisar gillar vitlök. Han slickade sig runt munnen och såg ut som han gillade det 🙂

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.