Tredje graviditeten

Gravidvecka 5 – bebis nr 2

Bebis
Bebisen är nu över 1 millimeter stor. Man kan redan urskilja vad som är huvud och stjärt. Kroppen formad, utbuktningar antyder det som ska bli armar och ben. Hjärnan, ryggraden och centrala nervsystemet börjar bildas. Man kan ana det som skall bli öron och ögon på huvudet.njurar, lever, matsmältningsorgan, muskler och skelett börjar utvecklas. Hjärtväggarna, blodkroppar och blodkärl börjar bildas. De inre könsorganen anläggs även nu.

Du
Har du inte anat att du är gravid innan så gör du det säkert nu. Det kanske ömmar i brösten, du blir varm, trött, metallsmak i munnen, du vill gå på toaletten ofta, har mycket humörsvängningar eller kanske har du fått en känsla av mensvärk i magen. En del börjar må illa på morgonen medan andra kvinnor inte känner något alls.

Så här känner jag
Jag har mensvärk, men inte överdrivet mycket. Jag minns att det gjorde mer ont dom andra två graviditeterna. Jag känner ingenting i brösten men det har jag inte gjort någon av dom andra graviditeterna heller. Jag behöver kissa oftare och det svider lite när jag kissar, men det är inte urinvägsinfektion. Läkaren ringde idag och sa att hon tror det är graviditeten som får mig att känna så. Jag har haft ont i magen på kvällar och mornar men ingen akut smärta. Jag måste säga att jag mår väldigt bra, förutom magontet. Jag känner mig väldigt orolig för missfall, särskilt idag av nån anledning. Jag har inte lika mycket mensvärk längre, men nu börjar det komma igång igen tror jag. Hoppas det! Usch, det är jobbigt att vara så här orolig hela tiden!

20150813-225422-82462784.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.