Okategoriserade

Frågor och svar – amning

Nu när vi har slutat med amningen så tänkte jag att jag skulle passa på att svara på lite frågor kring amningen. Dom här frågorna fick jag för ganska länge sen, men jag vill ändå gärna försöka svara på allt om jag har möjlighet.

Varför vill du sluta med nattamningen så tidigt på nästa? För jag antog att du ville sluta med nattamningen men fortsätta amma på dagen. Det är ju så smidigt att nattamma mot att gå upp och ge flaska.
Svar: Yes, det stämmer. Jag skulle vilja sluta med nattamningen tidigare med nästa barn för jag har sett att Lucas mår så mycket bättre sen jag slutade med nattamningen. Han äter bättre och sover bättre. Vi har slutat med nattamningen två gånger. Ena gången var Lucas cirka 8 månader och andra var han 1 år och 1 månad. Det var mycket enklare att få honom att vänja sig av med nattamningen när han var mindre, därför vill jag sluta tidigare. Med nästa barn vill jag göra ett försök helst innan barnet är 6 månader, jag har läst att det är allra smidigast då.visst är det smidigare att ge bröst än flaska, men planen var inte att sluta amma, planen är att inte ge mat alls på natten.
Har ni testat typ napp eller snutte nu om du tänker sluta eller trappa ner? Kan vara så att han behöver ngt som ersätter dig lite..
Svar: Nog har Lucas hittat sin ”snutte” alltid och det är nog det mest roliga otippade ni har hört!!! Hans snutte är pappas bröstvårtor, inte att suga på utan att ligga och pilla på. Då somnar han gott! Och det är bra för pappa har ju nästan aldrig t-shirt på sig. När pappa inte är där och han vaknar till ensam i sängen så somnar han om ibland om han masserar sina egna bröstvårtor lite grann med båda händerna. Jag har alltid mina bröst täckta eftersom jag inte vill locka till amning så när han är med mig så masserar han också sina egna bröstvårtor. Jag tror aldrig jag har sett nåt så lustigt i hela mitt liv!
20140521-132735-48455109.jpg
Bröstvårtemassage 😛

Jag undrar en sak nu när han var vaken så en längre period under natten vad gör han? Skriker ? Är ledsen?
Svar: När Lucas är vaken under en längre period på natten så har vi honom ofta i famnen eller nära oss så han skriker oftast inte. Jag brukar låta honom ligga på mage och buffa honom på rumpan och då sjunger han sin sovsång och det kan pågå i evigheter. När vi höll på med nattavvänjningen var det skrik, blandat med gråt, blandat med sovsång och ibland kunde det vara ett moment av tystnad också.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.