Okategoriserade

Frågor och svar om förskola

Det var ju ett litet tag sen nu sen jag svarade på frågor, tänkte att det var dags för ett nytt sånt inlägg 🙂 Den här gången svarar jag på frågor om hur vi tänker kring förskola som börjar bli dags nu.

Undrar hur ni har tänkt kring förskola när Lucas kommer hem igen, när ska han börja, har ni varit och tittat på förskolor och satt honom i kö?

Svar: Ja, vi har tänkt lite kring förskola redan. När vi var i Sverige besökte vi tre olika, varav jag verkligen gillade två av dom. Vi kommer söka till dom och sen tror jag kommer chansa på två andra också som andrahandsalternativ. Vi har tänkt att han ska börja 1:a september så vi kommer ansöka om förskola i slutet på denna månaden eftersom man ska ansöka 6 månader innan.

Kommer ni försöka få in rutiner på Lucas ett tag innan förskolan, jag tänker med tidig läggning inför förskolans vardag sen?

Svar: Vi har faktiskt fått in rutiner med tidig läggning nu. Det gick automatiskt! Ett tag var rutinerna lite huller om buller. Ett tag sov Lucas 3 ggr per dag och sen helt plötsligt så sov han bara 1 gång per dag, men nu så sover han 2 gånger per dag och somnar alltid klockan 21.00 på kvällen. Tror det hade med värmen att göra att det blev lite knäppt med sovtiderna. Och så blev vi lite förvirrade för att Jairs brosa hävde bestämt att det var bättre att Lucas somnade sent så att han inte vaknade 5 på morgonen. Jair blev lite skrämd av det för han hade ingen lust att gå upp klockan 5. Men nu har vi provat lite olika och märkt att Lucas verkar må bäst av att somna klockan 21 på kvällen och då vaknar han cirka 8-9 på morgonen. Han vaknar innan det också, men då är det inte för att det ä morgon. När han vaknar innan det så får man natta om honom 🙂

Hur känner du inför att börja jobba igen, ska du gå ner i arbetstid första tiden?

Svar: Usch, nej… jag känner inte alls för att börja jobba igen. För mig är det här livet! Fantastiskt att få vara hemma med sitt barn. Men jag kommer att börja jobba igen i augusti som det ser ut nu. Jag har faktiskt inte planerat att gå ner i arbetstid den första tiden, men nu när du nämnde det så blir jag ju förstås ganska sugen. Jag ska nog tänka på det 🙂

Hur kommer ni göra med Lukas då, ska han få eget rum så ni kan sova ostört inför arbetsdagen?

Svar: Vi bor ganska litet än så länge. Men vi planerar att flytta till större när vi kommer hem från Brasilien. Och tanken då är att Lucas ska få ett eget rum. Jag hoppas att han sover lite längre på nätterna utan att vakna allt eftersom han blir äldre. 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.