Brasilien

Fråga om bilstol

Jag fick en fråga om bilstol till Lucas nu när vi är här i Brasilien. Och ja, det är faktiskt en bra fråga 🙂 Jag har förstått på många som är ute och reser med sina barn här i världen har sina barn i knät. För mig kändes faktiskt inte det som ett alternativ. Trafiken här är crazy och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag visste att jag inte hade gjort allt jag kunde för att skydda honom. Vi tog med oss värt babyskydd hit. En bilstol är så mycket mer komplicerad att sätta fast i en taxi eller bil, plus att dom är sjukt tunga. Vi har åkt bil här fyra gånger totalt innan Jairs brosa kom hit och då har vi använt babyskyddet och det gör vi nu också. Om Jairs familj hade ägt en bil så hade jag köpt en bilstol till Lucas att ha här, men eftersom vi aldrig åker bil så får Lucas använda babyskyddet. Vårt babyskydd räcker till barnet väger 13 kg om inte huvudet sticker upp över kanten. Lucas har fortfarande en bra bit kvar på sitt babyskydd 🙂

Så här såg det ut när vi kom fram till Camaçari. Lucas sov hur gott som helst i babyskyddet 🙂

20140325-211611.jpg

One Comment

  • Idlisa

    Vi har också alltid haft med, eller hyrt, babyskydd/bilbarnstol när vi varit utomlands. Det är helt bisarrt att ha sitt barn i knät när man åker bil, oavsett vilket land man åker i. Minsta lilla krock i låg hastighet kan ju vara helt livsfarligt.

    Tur ni har att han fortfarande får plats i babyskyddet. Det är ju lättast att kånka med överallt 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.