Okategoriserade

Första mensen efter FL

En annan mamma, som jag träffar ibland, frågade en sak somnat tyckte var rätt intressant att fråga er läsare. Har ni fått tillbaka er mens än? Hur lång tid efter FL fick ni det? Ammade ni?

Jag ammar fullt och har inte fått tillbaka min mens än och nu är ju Lucas 5 månader och 1 dag. Ibland har jag lite mensvärk-känsla, men inget har hänt hittills. Ibland inbillar jag mig också att det är nåt som sparkar i magen så jag har faktiskt gjort ett grav-test för att vara på den säkra sidan.

Jag undrar ibland när mensen kommer egentligen… Kan det bara så att den inte kommer förrän jag slutar amma? Jag tänker nog inte börja med preventivmedel förrän den har kommit tillbaka iaf…

11 Comments

 • Linda

  Hej!
  Jag fick precis tillbaka min mens igen, min son hann precis bli nio månader innan den kom! Skönt att få ha varit utan så länge!
  Jag har hel ammat från början och nu gör jag det 2-4 ggr/dygn, så den kom säkert för att jag trappade ned lite på amningen.
  Kram

 • Sevil

  Hej,
  Jag fick mensen tillbacks 2 dagar efter sonen
  Fyllde 6 månader. 2 veckör innan det kände jag sparkar i magen och hade ont också. Trodde att jag är gravid och det tog en vecka för mig att våga göra grav-test och det var negativ.
  Jag har helt ammat från början och nu ammar jag 4-6 på dagen och 2-3 på natten och sonen äter fastmat också. Önskade att vara mens-fri i längre tid men …
  Kram

 • Kicki

  Jag har fått tillbaka min mens nu. Den kom för 1 vecka sen, och jag ammar nu bara på morgonen, dottern är 6 mån o 1 vecka gammal.
  Den kom antagligen eftesom jag trappat ner på amningen. Jag satte in kopparspiral för några månader sedan.
  Du är absolut inte skyddad mot graviditet bara för att du ammar och inte har fått din mens tillbaka, ägglossningen kommer före mensen!
  Så om du har sex och inte vill bli gravid ännh bör du skydda dig.

 • Gittan

  Jag fick tillbaka mensen när Olivia var lite drygt 3 månader. Vingen är 4 nu 🙂 jag helammar och Olivia äter varannan var tredje timme på dagen och mer sällan på natten. Så kan vara så väldigt olika 🙂 hade väll hoppats slippa längre men men sånt är livet. Helammar fortfarande.

 • Josephine

  Jag har oxå spöksparkar!! Sjukt läskigt är det. Man sitter och typ läser en bok och så plötsligt ”sparkar” det till och man tror att man fortfarande är gravid. Men så kommer man ihåg att det inte är nån bebis i magen lägre. Undrar hur länge man kommer att bli chockad över den insikten. 😀

 • Sandra

  Säger som Kicki – du är ju inte skyddad bara för att du inte har fått din mens då ägglossningen som sagt kommer först. Men du kanske känner att du redan är redo för ett syskon till Lucas?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.