Första dagen på höstlovet

Idag var det första dagen på höstlovet med kidsen och jag har NJUTIT varenda minut av dagen trots att det inte blev som vi tänkt. Det var fullbokat på Universeum så Therese och hennes barn kunde inte hänga med, men vi åkte ändå och det blev toppen! För ett par veckor sen hade det varit ett problem för mig att åka själv med barnen, eftersom jag känt mig så låg på det ”sociala kontot” och därmed blivit deppig, men idag reflekterade jag inte ens över att vi var själva på utflykten, det slog mig först nu! Det känns SÅÅÅÅ bra! Jag känner mig äntligen som mig själv 🙂

Förmiddagen ägnade jag till att göra ordning mig och barnen och det kändes som att allt jag gjorde gick i slow motion. Ni vet, som när man försöker springa i en dröm, men det går inte… så kändes det fast jag var vaken. Jag har i alla fall fått lite rutin på morgnarna genom att jag alltid gör mig ordning först av allt. Jag har räknat ut att William har som mest tålamod att ”vänta” precis efter att han har vaknat. Då brukar han gå fram och tillbaka i badrummet med en tandkrämstub eller leta i lådan efter nåt annat kul som han kan ta fast han inte får 😛 Under tiden hinner jag duscha och sminka mig och sen brukar han börja gny för att han är hungrig.

Då tar jag med barnen upp och så gör jag smörgåsar, kokar gröt, skär äpple och blandar barngröt så att vi kan äta någorlunda tillsammans 🙂 Det brukar gå ganska bra, men efter detta är William trött och eftersom han har varit dålig i magen ett tag nu så brukar det också bli någon bajsblöja och det är här som jag börjar tycka att allt jag gör tar lång tid. Det är tur att dom andra två barnen är stora för dom är så gulliga och hjälper mig med William. Tack vare dom såg lyckades jag steka pannkakor och vispa grädde också som vi kunde ta med på vår utflykt.

Vi kom iväg på utflykten vid lunchtid ungefär och stannade till och åt lunch innan vi åkte vidare mot Universeum 🙂

Det var lite mer folk på Universeum idag, men inte så konstigt med tanke på att hela Göteborg hade studiedag 🙂 Vi började med lite lek i Miniverseum och åt lite pannkakor innan det var dags att lämna William till Victor som skulle på babysim med honom. När William hade åkt iväg med pappsen, gick jag, Lucas och Isadora vidare till dom andra delarna av Universeum. Det blev en stund i Rymden och då upptäckte vi att dom har byggt om jättemycket även där.

Ett nytt spel som Lucas spelar 🙂

Efter Rymden såg vi fakirens fysikmanegen när han visade oss hur fysik fungerar bl.a. hur och varför en ballong inte spricker när en grillpinne sticks igenom den och hur man får godis att växa.

Vi stannade också till för att programmera robotar en liten stund 🙂

Sen tog vi en sväng till Akvariehallen och tittade på hajarna och deltog i en quiz med vampyrdjur och andra djur som suger blod! Jag trodde jag skulle ha lite koll på dom frågorna, men det hade jag verkligen inte! Men det var väldigt roligt att lära sig så mycket nya häftiga saker 🙂

img_2622
img_2623
img_2621

Vi avslutade vårt Universeum besök med att göra slajm i kemilabbet 🙂 Vi hade först tänkt gå 16.30 men när vi kom dit så var alla biljetter slut så vi satte oss utanför och åt lite mer pannkakor innan det var dags att ställa sig i kö i god tid. Lucas köade ivrigt i säkert en halvtimme och tur var väl det för det kom massor av folk!

Barnen köar för att få en plats i nästa omgång av Slajmlabbet 🙂

img_2626
img_2625

Efter slajmlabbet så var kl 18.00 och det var verkligen dags att gå hem! Det var med ett stort leende på läpparna som jag åkte hem och nu känner jag mig så glad och lycklig, fylld med ny energi 🙂

Imorgon blir det en hemmadag. Jag ska fixa med min superlånga att-göra-lista och barnen ska till sin pappa en sväng 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här