Okategoriserade

Föräldragrupp

Idag har vi varit på BVC på föräldragruppen där. Jag tycker det är jättekul att träffa dom andra mammorna och papporna, ja, för det är faktiskt en del pappor som är med trots att det är 10.30 på en tisdag!!!! Det har alltid varit minst två pappor där och idag var Jair en av dom 🙂 Den andra pappan som var där skulle börja sin föräldraledighet. Dom fick sin dottern i slutet på mars och pappan där gillade inte sitt jobb så därför hade dom bestämt att han skulle få vara ledig mest. Mamman däremot gillade sitt jobb och hade inte alls några problem att gå tillbaka! Jag undrar verkligen vad hon jobbar med! Måste fråga det nästa gång! Jag tror aldrig jag kan börja gilla ett jobb så mycket att jag skulle överlåta mina mammadagar till Lucas pappa! Jag önskar att jag kunde vara hemma med honom resten av mitt liv! Givetvis skulle vi kunna dela lika på ledigheten, men jag skulle aldrig vilja börja jobba nu redan!

Lucas fick hälsa på en liten tjej idag. Hon pussade honom på handen så himla sött! Det är faktiskt jättekul för nu de senaste veckorna har Lucas och andra bebisar i hans ålder börjat upptäcka varandra och både skratta och le åt varandra! Så gulligt!

20130820-173630.jpg

En liten puss <3

3 Comments

  • Madeleine

    Oh, hoppas de har föräldrargrupp på min BVC:) min lilla blir 3 veckor på fredag, och vill så få kontakt med andra mammor, och kunna fika o ta mysiga höstpromenader med 🙂

  • Therese

    Jag skulle heller inte överlåta mina dagar men på samma sätt vägrar min kille att överlåta några till mig också. Han vill vara hemma med sin bebis, så även om jag vill vara hemma längre än ett halvår så blir det inte så. Han har ju lika stor rätt till sin son under bebistiden som jag och allra mest har min son rätt till sin pappa också. Varför tycker mammor att de självklart ska vara hemma längst, varför ses det som en självklarhet och varför reagerar folk när det finns en pappan som vill vara hemma. Är det inte mer konstigt att så många pappor, även om de gillar sitt jobb, inte vill vara hemma med sitt barn?!?

    Alla familjer har olika förutsättningar, men det där att mamman ska vara hemma bara för att hon vill tycker jag är fel, att pappor inte vill vara hemma med sina barn är ännu mer fel och sorgligt!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.