Fönsterputsning är inte som i Brasilien

Idag har vi haft plusgrader här i Göteborg och trots att det bara var 6 grader så var det riktigt skönt! På vår baksida var det helt vindstilla så jag hade faktiskt kortärmat utan att frysa – helt underbart! Barnen lekte med såpbubblor på altanen och jag och Ian drack kaffe när jag bestämde mig för att bli lite produktiv och putsa fönstrena. Jag har sneglat på dom skitiga fönstrena ett tag men eftersom tiden bara springer iväg så har jag inte ens skrivit upp fönsterputsning på att-göra-listan, men nu blev det gjort ändå. Jag fick till och med hjälp! Lucas tvättade fönstrena med svampen och Ian hjälpte till där jag inte nådde. Det är två fönster som jag inte når att putsa hur jag än gör men Ian är såpass lång så han fixade det utan problem.

img_5598
img_5597

Ian tyckte till och med att det var lite kul att putsa fönster så han tog över och tog några av fönstrena på övervåningen och sen även källarfönstrena i sitt rum. Han hade aldrig sett någon som putsar fönster förut. Dom flesta vanliga brassar har inget glas på fönstrena eller så är fönsterglaset suddigt för att tjuvar inte ska kunna kolla in och då behövs det ingen fönsterputs. Han sa att det han har sett är företag som har putsat fönster på rikemanslägenheter och så har han sett sin gudmor (Jairs mamma) torka av fönstrena lite snabbt med en trasa om dom varit dammiga.

När vi var klara med fönstrena så tittade vi på film och myste på soffan. Vi hann se både Hitta Doris och några avsnitt av Sammys Äventyr. Isadora satt tätt intill mig. Det märks att jag är borta mycket mer nu än vad jag varit tidigare för Isadora är väldigt mammig just nu. Det kan såklart bero på att hon inte mår bra, men även innan hon blev dålig så var hon mer mammig.

Innan barnen skulle sova så fick dom välja en bok som jag läste för dom. Det har blivit en tradition sen jag började jobba att alltid läsa en bok på soffan innan läggdags. Det blir oftast Lucas som väljer, men ibland väljer Isadora också och eftersom hennes favvo-böcker är så korta så kan jag läsa två böcker då. Lucas har alltid älskat att läsa och ställer en miljon frågor kring karaktärerna och deras namn varje gång vi läser även om vi läste samma bok igår och iförrigår. Jag vet inte varför han gör det, men jag tror att det är för att han vill dryga ut lässtunden så att den inte tar slut så snabbt. Jag tycker den här stunden med barnen är guld värd så jag brukar inte skynda på utan jag svarar lugnt på alla frågor. Det är ju kul att han är så intresserad 🙂

Nu sitter jag och Ian på soffan. Jag har kokat lite ägg och tänkte äta lite kvällsmat innan jag öppnar min andra jobbdator. Jag ska inte jobba, men eftersom jag ska vabba imorgon så behöver jag boka om ett möte.

Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här