Är det eksem som hon har fått?

Jag förstår mig inte på Isadoras prickar. Nu har jag räknat det till att hon har 17 prickar så dom har absolut blivit några fler. Den ena av prickarna i ansiktet är fortfarande kvar medan den andra försvann spårlöst. Prickarna hon har på kroppen kliar väldigt mycket och nu har dom växt och spruckit upp på flera ställen så nu ser dom mer ut som eksem. Vi har letat jättenoga i och runt sängen men det finns verkligen inga spår efter vägglöss, däremot så hittade vi faktiskt några larvpuppor från pälsängrar så nu vet jag vad som har ätit upp Isadoras ulltröja och örngottet till min amningskudde under tiden vi var i Brasilien.

I helgen när hon var magsjuk fick hon en ny konstig röd fläck över hela magen. Jair tror att den röda fläcken kom från löst bajs som var över hela pyjamasen när vi tog upp henne ur sängen, men jag är ändå osäker… Det känns som det händer så mycket konstigt med hennes hud just nu så jag vet varken ut eller in längre. Vi smörjer hennes kropp med hudlotion för att hon inte ska bli mer torr och flera gånger om dagen duttar vi på Aloe Vera på prickarna som kliar så att det inte ska bli värre.

img_5583
img_5584

Jag har bokat ett nytt läkarbesök på imorgon så jag hoppas att vi kan få hjälp med detta då. Nu har hon haft detta i 5 veckor så jag börjar mer och mer fundera på om det kan vara eksem som hon har fått…

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. C

  Stackarn, aldrig kul när det kliar och ännu mindre när man inte hittar vad som orsakar det. Hoppas ni får det ordentligt undersökt och ett svar på vad det är

  Svara
 2. Alexandra Dalberg

  vad är det ni smörjer henne med?? Kan det vara nått i krämen? Lykke här hemma klarar inte den vanliga krämen nini derm som typ alla läkare förespråkar. Hon får röda flammor och blåsor av den..

  Svara
 3. Felicia

  Majoriteten av alla eksem beror på kosten. Så det kanske är någonting hon inte tål? Någonting som ni har ätit mer av på sistone?

  Min son tål inte citronsyra (e330 bland annat) och får han i sig det = eksem. Finns i en hel del mat, samt krämer och schampon etc.

  Svara
  • Anke

   Hur tog ni reda på vad han inte tål? Dottern här hemma har också återkommande eksem och vi har inte lyckats ta reda på varför hon får det. Vet dock att hon blir rödflammig runt munnen av viss mat, dock inte varje gång.

   Svara
 4. Anna

  Den röda fläcken kan mycket väl komma av bajset. Min son får likadant om vi inte tar bort bajset med en gång om han har diarré. Smörjer med inotyol så försvinner det snabbt.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här