Feber i många dagar

Isadora är inne på sin 6:e sjukdag nu, varav 5 dagar med feber. Dom första fyra dagarna hade hon lika hög feber varje dag. Igår var det den 5:e dagen men då bedömde jag att hon antingen hade låg feber eller ingen alls så därför åkte vi inte till akuten. Senare på kvällen blev hon däremot kokhett, stackarn! Febern sjönk med alvedon och Ipren så jag bestämde mig för att låta henne sova och åka till akuten idag istället, men imorse när hon vaknade hade hon inte feber så vi stannade hemma. Skönt! Men jag känner mig fortfarande lite orolig för efter lunch blev hon plötsligt väldigt trött och sov i flera timmar. Imorgon har det gått en vecka och så länge brukar hon aldrig vara sjuk så jag tror det är bäst att ta en tur till vårdcentralen imorgon.

Jag undrar om det kan vara något annat än influensa/förkylning? Eller om förkylningen/influensan kanske orsakat något som hon kan behöva behandling för. Hon verkar inte ha ont i öronen, men hon matvägrar nästan helt och hållet. Kan det vara halsfluss eller nåt sånt då?

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. Mari B

  I höstas när pluttan (då 18mån) började förskolan, dvs redan på inskolningsdag nummer 4, ringde förskolepersonalen efter mig att hon hade feber. Hon hade feber i många dagar och blev mer och mer slö och matvägrade, inte ens saft ville hon dricka. 4’e dagen ringde jag 1177 för vi hade nyligt varit utomlands också. Men fick råd om att ringa vårdcentral dagen efter, dvs måndagen. Jag gjorde så klart det. Väl där visade halsprovet att hon hade halsfluss så hon fick penicillin. Mycket ledsen och otrustlig var hon där. Men efter lite penicillin några dagar så blev hon piggare.

  Svara
 2. Caroline

  Vår tjej fick RS virus och blev febrig många dagar + matvägran. Trodde inte barn under året kunde bli riktigt sjuka av det men hon blev inlagd dag 7 på sjukhus med dropp och övervakning.

  Svara
 3. Sofia

  Med tanke på ovanstående kommentarer, det skulle ju absolut kunna vara halsfluss. Men om hon inte är väldigt ledsen eller klagar på halsont så är det säkert inte så ändå. Och RS är ju inte ett 100% panik-virus att få. Alla får vi RS, säkert flera gånger under livet också. Vissa blir bara mkt sjukare av det än andra. Om hon är feberfri och dricker bra tror jag du kan vara rätt så lugnt. Men håller febern i sig nu igen så är det nog en bra idé att kolla halsen och öronen på vc ? båda mina döttrar har varit febriga och förkylda under julen. Den äldsta är som Isadora och hennes feber kom och gick i 4 dagar ca. Hög feber. Runt 40 grader. Sen försvann den. Men hon har precis börjat äta lite ordentligt igen och det är en hel vecka sen febern försvann 🙂 den lilla är 4 månader så vi tog en sväng till akuten för att hon var super rosslig i sin andning men allt var ok och vi fick åka hem. Också en vecka sen, och det håller i sig ff. Men febern är borta ? krya på er! Snart är det vår igen ??

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här