Okategoriserade

Erfarenheter av foglossningsbälte?

Jag har börjat få en del foglossning nu. Jag har mest ont av det efter att jag har promenerat och ju snabbare promenad ju ondare gör det efteråt. Men nu känner jag direkt när jag påbörjar min promenad till bussen att fogarna tar stryk för varje steg jag tar. Så även om jag tar det väldigt lugnt så får jag alltid ont…

Min mamma sa häromdagen att jag borde verkligen skaffa ett foglossningsbälte. Hennes foglossning med sista barnet blev tillslut så illa att hon gick på kryckor, så hon vet vad hon pratar om tyvärr…

Är det någon som har erfarenhet kring foglossningsbälte? Hjälper det? Blir foglossningen oftast värre och värre eller är det olika? Borde jag skaffa ett foglossningsbälte i förebyggande syfte?

20151228-203804-74284497.jpg

24 Comments

 • Sandra

  Jag använde bälte med andra barnet. Skönt för det håller ihop bäckenet när man står och går mycket. Min upplevelse var att jag hade mindre ont med det på men att jag kunde ta ut mig mer. Fick sen ondare efteråt. Så lätt att glömma ta det lugnt när man inte känner av det lika mycket. Men överlagg ett bra hjälpmedel! 🙂

 • Karolina

  Foglossning kan bli både bättre och värre men skaffa foglossningbälte om du har problem. Jag fick tid hos sjukgymnasterna i Eriksberg inom en vecka efter jag ringde. Dom kan även ge tips om bra övningar du kan göra för att hjälpa till. Skulle du få mer problem kan du även få krykor att låna där. Det kostar inget mer än ett vanligt vårdcentralsbesök.

 • Angelica

  Jag hade vid båda mina graviditeter.. Första använde ja det som man provar ut hos bm.. Men de va helt värdelöst med andra barnet.. Så då fick ja köpa ett brett med massa stöd i så kunde jag ialf gå lite… Mitt blev bara värre och värre tyvärr.. Det startade i vecka 13 och när bebis ville ut 2 veckor över tiden kunde ja nästan inte gå alls.. Nu 2,5 år senare har jag fortfarande ont ibland..

 • Josse

  Nu hade inte jag någon uttalad foglossning så mer än att jag var väldigt öm och instabil i bäckenet, speciellt med första barnet eftersom jag stod upp mycket på jobbet också. Och DÅ kan jag säga att det var underbart med bältet! Men jag hade mest problem med fogen framme vid blygdbenet. Fick även 2 typer av övningar att göra med min sambo ifrån sjukgymnasten eftersom de tydligen kan snedfördela sig (tänk dig typ att du knyter dina händer och sätter knogarna mot varandra, då ligger det ju dikt an. Tydligen så kan blygdbenet hamna ur det läget framtill och då kan man knäppa rätt det mha övningar). Plus att jag hade extremt ont i svank men det hör väl till de vanliga gravidkrämporna och där fick jag rumpövningar att göra för att stärka upp ryggslut. En hel vetenskap det där! Hoppas det löser sig iaf och testa vet ja! Det skadar aldrig om problemen redan börjat komma tror jag. Lycka till!

  • Josse

   Jo just det apropå promenader.. Små steg är skonsammare mot underredet också men det har du kanske redan hört? Som sagt, en hel vetenskap! Ha en fin kväll! 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Åh tack för tipset! Ska prata med BM nästa fredag och se om jag kan få komma till sjukgymnast. Det är inte så jätteilla än, men jag märker att det blir värre… Tack för hjälpen!

 • Nina Lidesköld

  Skaffa ett bälte rekommenderar jag. Jag är oxå bråkade i april, 26 april närmre bestämt. Jag glömmer att använda mitt bälte. Men jag tycker det hjälper när jag använder mitt. Tror att foglossning kan bli värre om man inte gör något år det. Eller så går du prata med din bm och läkare om det inte blir bättre för dig.

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja det är lite så jag tänker också. Det har ju bara blivit värre och värre hittills… Men jag tar upp det med BM nästa vecka då så får jag se vad hon säger innan jag köper nåt 🙂

 • Amanda

  Börja använd redan nu! Jag började i vecka 20 med första barnet för att jag fick lite foglossningskänningar och följde även andra tips, till exempel att sova med en kudde mellan knäna. Jag tycker bältet hjälpte mig att röra mig rätt, sätta mig pch ställa mig upp på rätt sätt osv. Nu är jag i vecka 9 och ska ta upp detta hos sjukgymnast i veckan.

  • Emma - På Smällen igen!

   Tack! Jag ska ta upp detta med min BM nästa vecka då. Jag sover redan med en kudde mellan knäna för att foglossningen jag fick efter att sonen föddes gick aldrig över helt 🙁 Men då hade jag ju inte problem att röra mig, bara att ligga på sidan.

 • li

  Jag hade en del med första barnet, främst mellan v 20-30 när man börjar bli större och barnet fortfarande är väldigt rörlig i magen. när hon fixerats tyckte jag foglossningen blev mkt bättre.

 • Caroline

  Jag fick foglossning mkt och tidigt (v 16). Kunde inte sätta mig eller ställa mig upp utan att tårarna sprutade ! Fick bälte av bm men tyckte man fick ondare när det togs av (antagligen för att man kunde härja mer med bältet) och upplevde att jag blev kissnödig hela tiden :p Gick på akupunktur 2 ggr/vecka och efter några veckor kände jag ingenting 🙂 har nu haft uppehåll två veckor över jul och nyår och har fortfarande inga känningar alls 🙂 !

  • Emma - På Smällen igen!

   Men åh vad jobbigt!!!! 🙁 Men vad bra att akupunkturen hjälpte! Min foglossning är ingenting mot det som du har haft. Hoppas den inte kommer tillbaka igen! Måste vara riktigt jobbigt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.