En jobbig dag blev en bra dag

Idag hamnade jag och Isadora på IKEA. Det var inte alls tanken, men det blev bra mycket bättre än alternativet i alla fall 🙂 Det är nämligen så att jag har lämnat in bilen på rekonditionering och eftersom det var mitt i ett industriområde så lånade firman som städar min bil ut en bil till mig så att jag kunde chilla på IKEA medan dom städar bilen 🙂 Jag frågade inte om det, men han tyckte synd om mig så han erbjöd mig det. Den här dagen blev bra mycket bättre tack vare det 🙂

   
   
Jag har våndats så mycket för den här dagen. Jag hatar allt som har med bilen att göra. Jag står jämt där som en dum bimbo och betalar mer och mer pengar för att jag fattar inte vad dom pratar om. Jag har inte heller något hum om vad saker och ting kostar och det slutar oftast med att jag känner mig lurad och illa till mods. Den här gången har jag köpt “minirekond” på Let’s Deal och jag läste noga igenom vad som ingick men likförbannat så får jag lägga till pengar för det här jobbet ändå. Min bil räknas som mycket smutsig (jag håller med) och i minirekonden så ingår det inte mycket smuts, fast det stod ingenstans. Dom behöver alltså en extra timme för att städa bilen och det förstår jag i och för sig, men faktumet att det inte stod i dealen när jag köpte den känns fel. Men dom har inte lurat mig för dom sa det när jag bokade, fast då hade min ångerrätt gått ut. När jag kom idag så sa jag att jag måste ha tillbaka bilen senast 13.30 för att jag ska hämta på dagis klockan 14 och det kändes lite stressigt när dom behövde en extra timme så jag ville att dom skulle göra så mycket som dom hinner på den tiden jag har betalat för. Blir det inte perfekt så blir det ju ändå bättre än vad det är nu. Men det kunde dom inte göra. Dom sa att dom inte kan lämna ut en bil som inte är helt färdig och då började det kännas lite jobbigt. Jag hade ju inget val då, antingen betala 400 spänn till eller gå miste om mina 700 kr som jag redan betalat…. I slutändan så vill jag ju att min bil ska bli ren så jag betalar hellre 400 spänn till och killarna där löste mitt hämta-på-dagis-problem genom att dom blev två personer som jobbade samtidigt på min bil. Så servicevänliga var dom i alla fall och att dom lånade ut en bil till mig så att jag kunde åka till IKEA var ju fantastiskt!

Jag köpte även en deal på Let’s Deal för service och oljebyte på ett annat ställe, dom var dock inte lika servicevänliga. Det visade sig att dealen bara gällde för 4 liter olja, men min bil behövde 5 liter olja så då vägrade dom ta emot min bil trots att jag erbjöd att betala extra. Men dom ville gärna ta emot min bil för samma pris men inte via Let’s Deal. Väldigt oseriöst! Det hela slutade i alla fall med att Let’s Deal gjorde ett undantag och betalade tillbaka mina pengar trots att ångerfristen hade gått ut. Jag behöver fortfarande göra den där servicen och oljebytet snarast och så måste jag byta däck också (däcken kommer på torsdag – det blev helt nya däck). Jag längtar så mycket till Jair skaffar körkort, då ska han få göra alla såna här saker. Han är mycket tuffare än vad jag är och han ifrågasätter. Jag känner att jag är så kraftigt underläge så jag vågar knappt stå på mig…

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Sofi

  Varför väljer ni att lämna på recond? Under alla år vi haft bil har jag aldrig känt det behovet. Man kan ju dammsuga och torka av ytor betydligt billigare själv. Recond är ju mer som en städning av bilen. Tänker med eftersom du kände att det var en tråkig utgift…

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   I rekonden ingick utvändig tvätt också med avfettning, vaxning, fälgtvätt och glasbehandling också. Jag har bara tvättat den utvändigt en gång i en automat så den behövdes tvättas lite noggrannare. Men den största anledningen till att jag ville göra rekond på bilen var att den inte var så bra städad när vi köpte den och klädseln är fläckig efter min mammas hund. Jag kände att jag skulle vilja ha lite nybilskänsla eller hur man ska förklara, men klädseln är fortfarande lika fläckig så invändigt var den väl inte så bra städad…

   Svara
  • Lin

   Bilen är ju som ny efteråt! Luktar, ser ut och känns som en ny bil på insidan. Jag älskar rekond! Vore jag inte så snål så skulle jag göra det en gång i halvåret! Hehe!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här