En fredag med lek och bus

Idag har jag och barnen varit iväg i Slottsskogen hela dagen. Vi hade med oss både lunch och mellanmål och satsade på att komma iväg redan vid 10, men det blev klockan 11 istället. Det gjorde inget för det blev mycket bus ändå för vi åkte inte hemåt förrän strax innan klockan 17. Dagen har gått så otroligt fort! Först hängde vi med en kollega och hennes barn och sen blev vi ensamma i en timme innan min kompis mötte upp oss och så fortsatte leken 🙂

Charlotte och jag – jag är så glad över att ha lärt känna denna tjej. Vi träffades på spårvagnen och började prata från ingenstans. Vi åkte på spårvagnen max 5-10 min tillsammans  och på den lilla tiden så hann vi se att vi gillade varandra tillräckligt för att byta nummer!

Lucas lunch – en barnmatsburk med grönsakslasange och en burk med röda kalla korvar – det var lyckat!Lucas skor blev sugnastes efter att ha pumpat vatten i vattenpumpen. Tur att Charlotte hade med sig ett par glitterskor till Lucas 🙂

Vi var kvar på lekplatsen Plikta hela dagen – totalt 5 timmar och när vi skulle hem så ville Lucas ändå inte gå. En riktigt lyckad dag med andra ord! Lucas var så trött att han däckade på spårvagnen hem.

Och vad gjorde Isadora medan brosan lekte då? Jo, hon sov nästan hela tiden. Hon var vaken första timmen men sen sov hon tills vi skulle gå. Världens snällaste tjej! När vi var nästan hemma så kom jag på att jag inte hade ammat sen hon somnade vid kl 13 och klockan hade passerat 17. Så då satte jag mig och nödammade i gräset intill trottoarkanten. Det var bara 5 min promenad hem men när hon blev ledsen så kände jag att jag inte kunde vänta. Jag visste ju att hon var hungrig. Jag borde tänkt på det innan vi åkte från lekplatsen men det gjorde jag inte, tur att hon sa ifrån 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Marie Alvas mamma

  Härliga bilder! Undrar om du vill visa en bild på när Lucas var lika gammal som Isadora är nu? Är nyfiken på om dom är lika vid samma ålder.

  Svara
 2. Anneli

  Hehe undrar hur många gånger jag har fått nödamma. Och jag har ändå bara ett barn att ta hand om. Tänker alltid att jag borde, borde kunna planera det bättre. Men när lillan är hungrig, så är hon HUNGRIG. Hon gör till och med min mamma nervös, som annars tycker “att barn kan få skrika lite.”

  Svara
 3. Emelie

  Jag undrar lite kring hur du tänker på de här att du hela tiden benämner isadora som “snäll”? Min dotter har alltid behövt vår uppmärksamhet mycket mer än vad vår son behövt. Hon har skrikit mer, sovit sämre och varit mer missnöjd än sonen. Men jag skulle aldrig benämna min son som snällare för att han varit nöjdare. Mina barn är lika snälla. Snäll handlar för mig om att mina barn är snälla mot de i sin närhet. Inte huruvida dom skriker eller inte. Är man då dum om man sover dåligt och skriker mycket? Kanske en tankeställare hur man använder ordet.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag förstår precis vad du menar Emelie och jag håller med. Jag försöker tänka på att inte säga så framför Lucas, men jag har använt det när jag skrivit det på bloggen för att jag märker att andra vuxna förstår vad man menar då. Andra vuxna kommer ofta och säger “åhh hon är så snäll och bara sitter där lugnt”. Jag tycker inte att det är snällt att vara nöjd och lugn, men det är så som folk uttrycker sig och man blir lätt som man umgås. Men det är klart, jag skulle lika gärna kunna skriva nöjd för det är ju egentligen det som jag menar. Jag tycker också att mina barn är lika snälla och Lucas får ofta höra att han är snäll, till och med oftare än Isadora, men det är för att han ÄR snäll. Han kunde inte vara snällare mot sin lillasyster än vad han är – underbart snäll är han haha!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här