Okategoriserade

Egentid och event ikväll

Ikväll är det dags för event. Jag sitter redan på bussen på väg dit faktiskt. Det är LM event och Storstadsmamman som har anordnat ett skönhetsevent på Hotell Pigalle här i Göteborg.

Det ska bli så skönt med egentid utanför hemmet. Vi har bestämt att lördagarna ska vara mina eftersom jag har hand om barnen alla andra dagar. Men det känns som att jag har gjort den överenskommelsen med mig själv, då blir jag less. Hur kan det vara så svårt? Jag funderar på att skriva en överenskommelse i pappersform med min kära hälft…

Men nu ska jag inte bry mig mer om det, imorgon väntar hard work och kul barnkalas, nu ska jag njuta av kvällen!

  

19 Comments

 • -Jenny-

  Måste Jair jobba natt? Det verkar som en väldig omställning och som att du får dra ett mycket tyngre lass. Gör ni det för pengarna eller för att ni vill eller måste?
  Hoppas att du hade trevligt!

  • Emma - På Smällen!

   Han hade inte behövt jobba natt om han inte ville, men han sökte självmant det här jobbet. Han har velat jobba natt under en väldigt lång tid och det är inte för att vi behöver pengarna utan för att han vill ha dom. Han älskar att resa och spara varenda krona till nya resor. Jag drar ett mycket tyngre lass, men det är okej just nu. Vissa dagar är tyngre såklart, men för det mesta så har jag det bra och njuter av dagarna, men det hade varit skönt om Jair hade kunnat respektera min egentid på lördagar som vi har bestämt…

   • Elin

    Men tjänar han verkligen mer på nattjobbet? På många arbetsplatser tjänar man ju lika mycket fast man har ob-nattillägget. Tex jobbar jag 80%natt motsvarar det 100% dagtid i pengar 🙂 Kanske något ni måste prata om? Han kanske kan gå ner i % så att han får någon ledig dag mer i veckan med dig och barnen 🙂

    • Emma - På Smällen!

     Alltså jag hoppas verkligen det! Annars känns det ju rätt tröstlöst. Som det är nu så jobbar Jair 36 timmar i veckan men han har bara fått en lön än så länge och den var utan tillägg. Det ska bli spännande att se vad han får i slutet på månaden för denna gången är det hans grundlön + alla tillägg. När jag räknade på det innan han tog jobbet så fick jag det till att han skulle öka sin lön med 50%. Först trodde jag att han skulle dubbla men så bra blev det inte. Just nu vill han inte vara ledig, men nästa år när jag börjar jobba så kanske är lite föräldraledig 🙂

    • Emma - På Smällen!

     Frågade honom precis om förra månadens lön som var utan tillägg. Han fick ut lika mycket på 36 timmar i veckan som han fick på sitt dagjobb som var 40 timmar i veckan, så med tillägg kommer vi gå plus, frågan är bara hur mycket….

 • Gittan

  Det där med egentid är ju väldigt klurigt ? Hur mycket sådan tid har Jair? Eller räknas det när han sover, jobbar osv? Jag förstår dig till 100 procent! Min sambo jobbar heltid, 6.30-16.00 mån-Tors och 6.30-13.00 på fre. Plus att han har egen firma. Jag jobbar 80 procent tis-fre. Sköter i princip allt som rör barnen och hemmet. Så därför jag är lite nyfiken på det. Då jag själv anser att ex min sambos egen firma är hans ”egentid” och intresse medens han har andra åsikter ?

  • Emma - På Smällen!

   Jag räknar inte Jairs jobb som egentid, men när han sover över 8 timmar så tycker jag att det har gått över till egentid ? Dessutom är han ju ofta själv en stund på eftermiddag/kväll när han har vaknat för jag kommer inte hem direkt. Idag till exempel så har han vaknat fast han borde sova och då är det egentid för han glor ju på tv haha! Vad det gäller egen firma utöver vanligt heltidsarbete så tycker jag också att det är hobby. Jag räknar ju min blogg till min egentid så det är ju näsan uteslutande det som jag gör när jag har egentid. Jag tittar ytterst sällan på tv och sånt. 🙂

 • Ikko

  Hej!
  Tack för en bra blogg, har själv två små och vet hur det kan bli ibland.
  Om det är okej och fråga du behöver inte svara om du inte vill ?
  Vad jobbar din sambo med ?
  Ha en fin kväll

 • Kristin

  Hoppas du hade en trevlig kväll ? Jag märker att jag oftast ”frågar” min karl om jag ska göra något utanför hemmet och utan man och barn, medans han liksom upplyser mig om han ska göra något ? Nu brukar han alltid ifrågasätta VARFÖR (och menar på att jag inte ska behöva känna så) jag liksom typ ursäktar mig om jag ska göra något, eftersom jag har samma rätt som han att ha egentid om jag vill men undra varför det är så egentligen. Brukar Jair förresten läsa din blogg? Och vad tycker han om att vara ”offentlig”? ?

  • Emma - På Smällen!

   Ja det hade jag verkligen! Jag brukar inte fråga Jair om jag kan gå ut eller gå och träna så länge jag inte tror att det krockar med hans jobb, men däremot så frågar jag om han kan ta barnen om jag vill sätta mig och blogga en stund. Men det gör jag för att jag inte tycker att det känns schysst eller normalt att bara smyga iväg utan att säga var man ska ta vägen. Jag tycker det känns som att smita typ haha! Och jag tycker likadant när Jair tyst smyger iväg till toan utan att säga nåt för rätt som det är så märker ju jag eller barnen det och du undrar vi haha 🙂 Jair läser min blogg ibland, men inte allt. Han säger inte så mycket, men om han inte skulle vilja vara med så skulle jag respektera det. Han gillar inte att vara med på fotograferingar med fotograf och är inte jätteförtjust i intervjuer heller men han har ställt upp ibland ändå, men annars har han inga problem med att vara med. Jag tror inte han känner sig så offentlig, fast han är ju det såklart, men han har inte sagt nåt om det 🙂 Jag ska fråga honom 🙂

 • Kicki

  Det där eviga tjatet om egentid är just det som gör att många i slutändan skiljer sig.. så för er egen skull, jag menar faktiskt alla här.

  Sluta upp med det, ge och ta är vad det handlar om och att visa uppskattning till varandra. I småbarns åldern glömmer man lätt sånt och man tappar bort varandra, synd att lägga tid på att bråka om egentid då.

  • Emma - På Smällen!

   Alltså jag tror precis tvärtom. Jag tror att om den ena sliter sig sönder och samman medan den andra inte ser eller förstår hur situationen för den andra parten är, ja, då tror jag att det är större chans att man skiljer sig. Men kan man förstå och respektera varandras behov, ja, då har man kommit sjukt långt på vägen för ett lyckligt liv tillsammans. Och även om det inte är en ojämn fördelning men en av parterna känner ett stort behov av att ta igen sig, vara själv eller vad det nu kan vara, men inte får säga det för att man inte får ”tjata om egentid”, då är man dömd att misslyckas från början. Det är ingen som mår bra i ett sånt förhållande. Jag tror på att vara lyhörd, våga prata med varandra och respektera varandras behov.

   • Lin

    Medhåll. ”Ge och ta” samt balans kommer inte alltid naturligt. Många gånger krävs också kommunikation. Samt att man är tydlig med vad man förväntar sig.

   • Johanna

    Håller helt med dig här Emma. Man MÅSTE få egentid!!! Särskilt om man är den som är hemma och drar ett mycket större lass med barn, hushåll, planering. Utan återhämtning går man ju under.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.