Brasilien

Efterlängtad

Det är så roligt att se mötet mellan Lucas och kusinen Bruna. Dom var båda så himla glada att se varandra. Lucas blev väldigt fäst på en gång och vill helst leka med Bruna hela tiden. Det är väldigt roligt att se, men framför allt så är det väldigt bra för Lucas språk. Nu är han plötsligt väldigt intresserad av att både lära sig och att använda sin portugisiska – detta trodde vi inte skulle ske så här snabbt!

Idag har Bruna, på eget intiativ, lärt Lucas en massa nya ord genom att peka på saker och uppmana honom och upprepa allt hon säger. Han gör precis som hon säger men om jag och Jair försöker göra samma sak så vägrar han.

Lucas har även börjat lära känna Jairs pappa och Ian (Jairs kusin) som kommer följa med oss till Sverige. Igår följde Lucas med Jairs pappa på en promenad och det enda som han inte var nöjd med var att promenaden var för kort.

Isadora är däremot blyg och blir antingen alldeles tyst eller skriker högt när folk närmar sig för snabbt, men det går säkert över när hon börjar vänja sig 🙂

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.