Okategoriserade

Det blir bättre…

Det känns som det har varit lite bättre idag. Jag har haft lite mindre ont, tror jag… Det gör fortfarande ont när jag står en stund och då hänger liksom smärtan kvar ett tag… Men det känns som jag har kunnat stå upp lite längre idag och sen när jag väl har ont så gör det inte sådär ont att jag får panik längre… Jag vet inte om det är värktabletterna eller om det faktiskt har blivit lite bättre sen stygnen klipptes… Men jag har iaf börjat se ljuset i tunneln om man säger så.. Det finns ett slut på det hela!

Jag hoppas så mycket att jag ska må bättre nu nästa vecka. Jag vill komma ut och träffa folk! Nu har jag ju snart inte varit utanför lägenheten i tre veckor!!! Med undantag från sjukhusbesöken… Nästa torsdag skulle jag så himla gärna vilja gå till öppna förskolan. Det är supernära mig! Hoppas jag orkar!

12 Comments

 • lillalady

  Varför kan man inte gå till öppna förskolan med en liten bebis? Öppna förskolan är lika mycket för föräldrar som för barn. Jag går till ÖF för att min dotter ska få leka, men jag går dit lika mycket för min egen skull. För att jag behöver träffa lite folk, och för att jag tycker att det är skönt att komma ut och prata med lite vuxna. Jag känner inte så många här ännu som är hemma på dagarna, så ÖF är dit jag kan gå för att träffa folk. Så jag förstår att hon vill gå dit, man kan bli knäpp av att bara sitta hemma med bebisen. Man måste komma ut.
  På vår öppna förskola kommer mammor som har fått sitt andra barn, och då följer ju bebisen med när storasyskonet vill leka. Jag ser inget konstigt i det.

  Så vill du gå dit, gå dit och strunta i kommentarer som den ovan.

 • Sandra

  Jag tycker oxå du ska strunta i kommentaren ovan. Du gör vad som är bäst för din familj. Självklart finns det risker med att gå med en sådan liten på öppna förskolan. Och det finns ju fördelar för dig, att träffa andra ”lediga” föräldrar. Jag vågade det inte, och jag är nöjd med mitt beslut att undvika folksamlingar och öppna förskolor tills min blev lite större. Rekommendationerna är ju att undvika öf och liknande tills de blir lite större och motståndkraftiga mot bakterier. Men man kan inte stanna inne i lägenheten i flera månader heller, då blir man väldigt ensammen, kanske går det att kompromissa lite? Undvika de ”farligaste” platserna? Men du vet vad som är bäst för din familj, lita på ren fakta och din magkänsla och låt inte elaka kommentarer påverka ditt beslut. Ha det fint :k)

 • Alexandra

  Jag har också en nyfödd bebis på tre veckor och jag underviker folksamlingar och även träffa barn som går på dagis, min dotter som är 1 år åkte på värsta förkyldningsviruset förra året när hon bara var en månad fick åka till sjukhuset och det höll i sig jätte länge. Så mitt tips är att hålla sig borta från speciellt små barn som oftast har dom här virusarna så länge som möjligt, april ut tänkte jag hålla mig undan sen är det ju vår. Bara ett tips men alla gör son dom vill,

  • Emma

   Hej allihopa! På öppna förskolan här har dom bebisträffar vissa torsdagar och nästa vecka kommer en BVC-sköterska och föreläser om mag och sömn. Det var det som jag hade tänkt att gå på. Jag har aldrig varit på öppna förskolan innan, men som jag förstod det så var det inte öppet för alla utan bara för bebisar mellan 0-6 månader på dom torsdagarna. Då borde det ju inte vara en stor folksamling eller massa andra barn där…? Men jag hade också tänkt undvika andra små barn och stora folksamlingar ett tag till. På BVC sa dom mars ut, men jag tänkte ändå vänta lite till för att vara på den säkra sidan…

 • Emely Tuväng

  Skönt att det känns bättre nu. Öppna förskolan känns lite tidigt kan jag tycka bebisen har ju inte något utbyte av det förutom att den kan bli sjuk.. :/ Har du inga vänner du kan träffa istället? Typ bara en fika hemma hos någon, så kommer du ju ut. Men du får självklart tycka och tänka hur du vill, alla är vi olika och tur är väl det. Kram!!

 • pilla

  Jag tycker det är jätteroligt med öf. Jag har gått sen min dotter var 4 månader. Då var det mycket för min skull. Träffa andra mammor. Nu har jag en till liten som är två veckor äldre än din och nu har jag ett uppehåll. Jag vågar inte riskera någon rs infektion nu när han är så liten..eller någon annan sjukdom heller . Tiden kommer när man kan börja med öf.

  Skönt att du mår bättre nu.:)

 • Linda

  Så otrevligt med såna som Orka som skriver såna där kommentarer. Det finns inte bara ett sätt att leva med bebis, alla gör på sitt sätt. Det är väl jättekul om du känner att du redan vill till öf.

  Mina stygn försvann häromdagen och jag märkte genast skillnad. Nu känns det mer som att det läker och det blir bättre för varje dag.

 • Hannah

  Möjligtvis att den första kommentaren är skriven i all välmening för bebisens skull, de är ju fortf väldigt små när de är fyra veckor och små barn kan bli snabbt klen. RS virus är inte att leka med! Även om det turligt nog oftast inte har dödlig utgång (fast det händer såklart) så är det ändå väldigt jobbigt att gå igenom med inhalationer och kanske andningshjälp mm. En vanlig förkylning är jobbigt nog på en liten bebis tycker jag. Gör som du vill men tänk noga efter innan. Eller bjud hem nån frisk kompis istället 🙂

 • Emma

  Hej alla! Jag blir faktiskt lite orolig när ni skrev om det med RS-viruset. Jag har ju fortfarande inte träffat min pappa bara för att han har en liten som går på dagis och är sjuk titt som tätt. Jag tror jag ska ringa till öf och kolla vilka som kommer på dom där bebisträffarna. Kommer det mammor med bebisar och barn i dagisåldern eller bara barn med bebisar som är mellan 0-6 månader, isf borde et väl vara ok?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.