Dåligt med topplån?

I torsdags hade vi möte med bank nummer 2. Innan vi gick dit så var jag nästan helt säker på att vi skulle välja dom eftersom jag enbart har hört gott om dom och jag kände att vi hade väldigt bra connection med vår bankman där. Men nu känner jag mig tveksam och tror att bank nummer 1 antagligen är ett säkrare kort för oss. Anledningen till det är att bank nr 2 alltid har topplån om man belånar mer än 75%. Vi kommer belåna 85% så 10% av lånet kommer i så fall bli ett topplån. Är inte det lite konstigt? Är det många banker som har så? Jag blev lite förvånad. Banken pratade om att man kunde värdera om huset när det är köpt och på så sätt baka bort topplånet men jag tycker det känns som en osäker metod. Vad tänker ni?

Bank nummer 2 blir billigare om topplånet bakas bort, men om det inte bakas bort så är bank nummer 1 billigare.

 nu är vi på  möte med bank nummer 3. Hoppas att dom ger oss en superbra deal för det är nämligen den banken som vi har idag och det vore så skönt att slippa byta bank!

  

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. Sofi

    Jag har fått för mig att det är standard att allt över 75% är topplån? Vi betalade bara 15% på vår bostad och har också 10% topplån men fick bra villkor på det också.

    Svara
  2. Gittan

    Inte vi. Vi har bara bottenlån på vårt hus. Kanske är olika på olika banker. Vi har dock inte lån som överstiger värdet på huset, om det nu spelar in.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här