Okategoriserade

Dagens upptäckt – barnlås på tvättmaskinen

Igår och idag har vi tvättat här hemma. Vi har vår tvättmaskin i lägenheten men vi tycker det är rätt skönt att tvätta upp allt vi har på helgerna så att vi kan plocka bort torkstället sen. Men nu när jag skulle sätta igång sista maskinen så gick det plötsligt inte att sätta på maskinen. Jag fick lite smått panik och började fundera på om den hade gått sönder. Jag provade att stänga av den och sätta på den, men den bara tjöt och blinkade. Så kollade att filtret var rent och det var putsrent inte något smuts allt, men fortfarande tjöt maskinen bara när jag skulle sätta på den. Nu började jag kallsvettas pga paniken över att jag hade kört lego i den förra veckan och en legobit hade gått sönder!!! Tänk om, det var en liten liten plastbit som hade fastnat nånstans i maskinen! När jag upptäckte att legobiten hade gått sönder så letade jag efter alla plastbitar och pusslade ihop dom för att se om något fattades och det verkade som att jag hade hittat alla bitar, men varför funkar inte maskinen då!?!?!

Manualen åkte fram och jag provade med massa olika saker i 30 min. Jair stod redo för att dra ut kontaken (det är alltid hans lösning på allt) men jag ville hellre försöka hitta felet. En sak som gjorde mig konfundersam var att det var ett tecken på en nyckel. Jag hade aldrig sett det förut, men ett tecken på en nyckel borde ju inte betyda att det är nåt fel på maskinen. Snarare att den är måste låsas, är låst eller behöver låsas upp…. Så när jag läste i manulen och plötsligt hittade barnlås så ramlade poletten ner! Varför har jag aldrig tänkt på det förut?! Att maskinen kanske har ett BARNLÅS! Vi har ju blivit helt tokiga en miljon gånger på att Lucas vrider på ratten och därmed stänger av tvättmaskinen! Klart att den har ett barnlås!!

Så idag, tack vare vår busiga unge, så har vi upptäckt barnlåset på vår tvättmaskin!! I cirka 30 min var det som ett föräldralås haha, men nu vet vi hur man sätter på och av det. Enkelt som en plätt, bara hålla in start/paus knappen i 5 sekunder! 🙂

IMG_2380.JPG

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.