Bygga hus istället för att köpa?

Vi har lite problem med att hitta ett så stort hus som vi skulle behöva för att få plats hela familjen när vi blir ytterligare en liten människa i huset. Vi hade ju egentligen behövt MINST fem sovrum för att alla kidsen ska få varsitt rum. Sen har vi ju inte stängt dörrarna för ytterligare ett barn efter det, men då kanske barnen får dela sovrum för hur många rum som helst kan man ju ändå inte ha. Däremot så vore det perfekt om vi åtminstone kunde fem sovrum plus ett kontor. Victor jobbar ju mycket hemifrån och jag jobbar ju bara hemifrån.

I området där vi letar nu finns det väldigt få stora hus och absolut inga stora tomter. Dessutom är både hus och tomter svindyra, även när husen har diverse problem, därför funderar vi på om vi skulle bygga hus istället. Men då kommer vi till nästa problem – tomt! Det känns som värsta djungeln att försöka hitta en bra tomt. Drömmen hade velat ha en hyfsat stor tomt som vi kan bygga ett attefallshus på också, men såklart prioriterar vi bra område med bra skola i första hand. Vi vill inte bo på landet eller där det känns väldigt öde och ensamt.

Känner ni till något bra område med lediga tomter i Göteborgsområdet?

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. Hanna

  Tänkte lite utanför Göteborg typ som Landvetter, Mölnlycke området där brukar det finnas tomter lediga vet dock inte hur stora tomterna är. För det är inte så långt utanför Göteborg tar bara 15 min in till stan från Landvetter/Mölnlycke. Sen finns ju alltid Mölndal också.

  Svara
 2. M

  Så kul att ni funderar på husbygge. Vi hade samma problem som ni att vi inte kunde hitta ett tillräckligt stort hus till vettigt skick och pris för den delen. För oss blev det billigare att bygga hus. Tomt är skitsvårt att hitta. Tog låååång tid för oss (dock inte från Göteborg). Vi ville ut på landet så man höll ju koll på om bönder ville sälja av lite och så. Efter många om och men hittade vi drömstället för oss. Stressa inte med tomt! Prioritera era “krav” annars kanske ni aldrig hittar det nu söker 🤔. Sen måste man ju också hitta drömhuset som passar ens budget 😂

  Svara
 3. Nina

  Vi bor ju i en mindre stad och jag drömmer om en sjötomt med egen brygga. När det var ute en tomt för ett tag sedan med en gammal skrutten stuga gick tomten för mer än snittpriset för en större villa. Nu är det kanske för långt till Göteborg men jag hade kunnat tänka mig en villa vid havet i Kungsbacka eller där omkring, Onsala ligger det vid havet?

  Svara
 4. Alexandra

  Säve kanske….Just nu bygger de ny skola i TUVE, sedan sä fins fridaskolan som är extremt bra( dock svår att få plats på) tror tuve kommer bli mer och mer eftertraktat, rätt nära stan. samt att de kommer bygga ut och om hela backaplan som en ny handelspunkt. Ibland dyker de även upp lite tomter i skändla,

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här