Okategoriserade

BVC, IKEA och kvällsbad

Idag har jag och barnen varit på BVC. Det var dags för Lucas 4-årskontroll del 2. Förra gången vi var där så kunde vi inte göra hela synundersökningen eftersom han tyckte det var läskigt att ha ett plåster över ena ögat så vi fick hem ett plåster att träna med. Jag har haft det i min andra väska ända sedan dess men ”sparat” det tills nu för att öva dagarna innan, men den väskan är givetvis kvar i huset så istället fick jag förklara för Lucas vad vi skulle göra när vi kom till BVC. Först ville han inte, men när jag hade förklarat att det inte skulle göra ont och dessutom mutat honom med att åka till IKEA och köpa en ficklampa så sa han okej till synundersökningen. När vi kom dit så var det inga problem alls. Han var inte rädd och tyckte nog att det hela var ganska spännande.

Efter synundersökningen så åkte vi till IKEA och åt köttbullar med mos och både Lucas och Isadora fick varsin ficklampa. Isadora har hittills inte brytt sig om sin, men jag tyckte ändå att det var bra att ha två för vi har ingen hemma – förutom våra mobiler. Isadora var en riktig buse inne på IKEA idag. Hon vägrade vagnen och gick runt därinne, helt orädd och helt obrydd över att jag och Lucas kom allt längre ifrån. När jag ropade det klassiska ”nu går mamma Isadora” så vinkade hon bara till oss och staplade iväg åt ett annat håll! Busunge!

Hon fick för sig att gömma sig bakom mattan!

När vi kom hem så hade Isadora fortfarande inte hunnit sova så jag la henne i vagnen på altanen medans jag själv somnade på soffan som ni såg i mitt andra inlägg. Barnen hoppade studsmatta och sen tog dom ett dopp i badkaret tillsammans 🙂

Lilla Idun tittar på alla glada färger och former på sin lekmatta 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.