Okategoriserade

BVC efter 7 månader

Igår var vi på BVC efter att ha varit borta i hela 7 månader. Lucas 1års vaccinering som vi inte hade tagit eftersom vi åkte när han var 9 månader. Jag trodde att vi låg precis på gränsen med att vi skulle ta den, men vi hade en månad tillgodo. Det ska inte gå mer än ett år sen den senaste sprutan av det vaccinet. Det var förstås inte kul att vaccinera och Lucas blev både ledsen och sur på sköterskan, helt förståligt!!!

Och så var det upp till bevis med vikten. Vi har ju inte vetat så mkt mer än att Lucas väger cirka 10 kg med kläder, blöja och skor på.nu fick vi veta att han väger 9460 kg och är 80 cm lång, dvs långsmal, men BVC-sköterskan var inte orolig. Det kändes skönt! Jag berättade om matrutinerna och frågade hur vi skulle göra och hon sa att det som gäller är frukost, lunch, middag och kvällsmat. Mellan lunch och middag kan man ha ett litet mellanmål. För att Lucas ska äta bättre ska vi äta tillsammans allihopa och Lucas ska få samma mat som oss. Vi behöver inte fortsätta med mjölkersättning. Lucas kan dricka ett glas vanlig grön mjölk (inte röd och inte blå) per dag. Vill han ha mer ska vi köpa NAN 3 som vi har köpt i Brasilien. Vi ska försöka gå över till välling på kvällen istället.

Vad det gäller natten ska vi sluta med nattamning och sluta gunga honom. Han är för gammal för det. Det blir inte bra för nån och vi gör både honom och oss själva en otjänst genom det här beteendet. Han kommer bli ledsen och han FÅR bli ledsen och arg för att han inte får som han vill. Det är vi som är föräldrar och det är vi som ska bestämma vad som gäller. Jag frågade var gränsen går för hur mycket han får skrika. BVC-sköterskan sa att om han är frisk och inte har ont nånstans så får han skrika tills han slutar. Det är ok att ta upp honom och lugna honom lite, men han ska somna i sängen själv utan famn och mjölk. Det är till och med ok om han skriker tills hans spyr, barn gör det. För mig känns det lite jobbigt, gör ont i mammahjärtat, men jag är ju där hela tiden, han får till och med sova på mig om han vill, bara jag inte behöver stå upp. Närhet kommer jag aldrig neka honom. Jag hoppas verkligen inte att han ska behöva vara så ledsen att han spyr! Fy nej!!! 🙁 Men det kändes bra att få höra detta. Jag har velat lära honom det här länge, men i Brasilien har jag fått höra hela tiden att jag gör fel och har börjat tvivla på mig själv, men nu ska jag våga stå på mig. BVC-sköterskan tyckte även att Jair skulle lära Lucas detta eftersom jag är den ”svaga” länken av oss två. Lucas har störst chans att få vara i famnen om jag ska natta honom och det vet han, jag har svårt att stå emot och därför orkar Lucas bråka längre med mig än vad han gör med Jair. Han ger upp med Jair snabbare.

Jair kommer ju vara pappaledig i 2 månader nu, så då kommer han ha ansvaret för Lucas nattning i Lucas nya rum som han får i september. Hoppas verkligen att detta går bra! Första månaden har vi bestämt att Jair ska sova med Lucas 🙂

Vikt- och längdkurva

20140801-003356-2036352.jpg

20140801-003356-2036193.jpg

6 Comments

 • A

  Hur kan en sköterska tycka det är okej att ett barn skriker gråter så mycket att han spyr? Ammar han på natten? Trodd är ni slutat med amningen? Vi gör så att A ligger i sin säng . Vi ligger i vår säng bredvid. Sen får hon somna själv i sängen. Har testat led att gå ut men hon gråter då så därför funkar detta bea oss. Det tar låååångt tid ca 30 min. Men hon vaknar ibland på natten o somnar sedan själv utan att vi behöver gå upp. Sover hon efter 20 somnar hon myclet snabbte men vi brukar lägga henne 1930. Testa er fram!

  • Emma - På Smällen!

   Jag vet inte riktigt om jag tycker att det är helt ok att låta Lucas skrika så mycket. Lucas har aldrig skrikit tills han spyr men jag såg att Bruna i Brasilien gjorde det hela tiden så tillslut kunde man inte säga nej till henne längre. Även om jag inte vet om jag skulle tillåta det när det gäller luvas så tyckte jag att de var skönt att höra det från sköterskan. nej vi ammat inte längre, men Lucas vill gärna ha mjölk på flaska.

 • Thaimorsan

  Provade 5 min regel några gånger och jag ville att hon skulle sova i sin säng utan flaskan, en gång var T så ledsen och slutade inte…å så spydde hon ner sängen och nallarna. Sen dess har hon fått sova mellan oss.

 • Mua

  Vi ger vår son en flaska fullkornsvälling innan läggdags vilket verkar göra honom mätt och då sover han gott. Jag lägger honom vid 20-tiden,försöker hålla tiden varje kväll, sätter på vaggvisor på babyvakten och går ut ur rummet (han sover i eget rum) , 8 ggr av 10 somnar han på 10 min och vaknar sällan på natten. Han är snart 11 mån.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.