Okategoriserade

BVC-besök, dålig vikt, tid för utredning

Lucas viktkurva är lite lite liiiiite bättre nu än vad den har varit tidigare. Nu är han tillbaka på samma kurva som han var när vi skulle åka till Brasilien. Men jag känner fortfarande inte att det är helt ok. Jag är säker på att mängden mat han äter är för lite och till och med dagis har sagt att dom märker stor skillnad på honom dagarna då han har ätit bra. En av fröknarna berättade att dagarna som han har ätit bra äger han stället medan dagar som han har ätit sämre är han känslig och har svårt för att leka med dom andra barnen om det är många barn. Jag känner igen den där beskrivningen och är glad att pedagogerna också har uppmärksammat detta. Jag är ju mamma till mitt första barn och har inget att jämföra med, men när till och med dom säger att han äter dåligt så känns det som att det är dags att stå på sig.

Jag berättade detta för BVC idag som direkt bokade in en tid till läkaren för utredning och provtagning. Tyvärr får vi vänta till den 12:e januari, men det känns skönt att ha en tid iaf 🙂

IMG_2855.JPG

 

PS. Hans bajs är normalt. Han bajsar varje dag och det är bara hårt dom gångerna som han har varit sjuk och bara druckit välling.

One Comment

 • Karin

  Oj, den viktkurvan var allt annat än stabil!
  Vi hade också problem med tillväxten på vår son. En av de saker som gjordes (förutom läkarkontroll o allergiutredning) var en matregistrering. Under några dagar (både vardag m dagis och helg hemma) vägdes all mat som vår son åt. Vi listade alla råvaror i maten, mätte mängden smör på mackan etc. Sedan lämnade vi listorna till en dietist som räknade ut energimängd och näringsmängd. Om inte läkaren föreslår det självmant tycker jag du ska be om det.

  För oss var det till stor hjälp och vi fick många konkreta råd. Och så blev det slut-tjafsat mellan oss föräldrar (vi hade väldigt olika synpunkter nämligen).

  Hoppas Lucas får bättre aptit. Det är inte roligt att inte orka med kompisarna på dagis!
  Lycka till. Du gör rätt i att stå på dig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.