Okategoriserade

Bumbo eller inte?

Åh tack för att ni är så snabba med att komma med tips på bra saker att köpa på Gekås imon. Jennifer skrev precis nu att hon hade köpt en bumbo där. Jag har varit lite sugen på en sån men sen tänkt att det bara är ännu en pryl och prylar har vi redan gått om 🙂

Men ni som har en bumbo till era små. Vad tycker ni? Är det bortkastade pengar eller är det bra att köpa till en 4,5 mån? Och är dom bra för bebisarnas skelett? Nån som vet?

20130805-220710.jpg

11 Comments

 • mammananna

  Kul med Ullared!! 😀

  Vi hade en bumbo till vår Olivia, men hon gillade den inte så mycket… Tyvärr! Vet att många andra bäbisar har använt bumbo jättemycket och mått bra av det. Så rekommenderar verkligen att testa! 🙂

  Däremot är de ju ganska dyra, även på Ullared, så jag rekommenderar starkt att man köper en från blocket istället. Då kan man gå ner nån hundring och eftersom de är väldigt slitstarka så är de flesta på blocket i fin form fortfarande. 😉 PLUS att det blir en sak mindre att släpa hem från Gekås. 😉

  Kram!

 • Jennifer

  Här rekommenderar BVC bumbon son alternativ för babysitter/golvliggande för att vara säker på att bebisen inte får platt bakhuvud. Stolen är ergonomisk så det är till och med bättre för bebisen att sitta i bumbon än tex i mitt knä. Som ovanstående skrev så gillar ju inte alla bebisar bumbon… Min son älskar att sitta upp men är bara fyra månader så kan inte sitta själv än. Bumbon är jättebra då! Han ser världen och får tag på sina leksaker jättebra från bordet och ser dom på ett helt annat sätt. Ja, allt verkar roligare i bumbon. Däremot så känner jag att jag inte vågar lämna liten ”själv” i bumbon tex om jag lagar mat, även fast han är i samma rum. Risken känns stor att han tippar i stolen, så vi använder den mest när jag eller hans pappa är med och leker 🙂 han har suttit i stolen varje dag sen köpet för en vecka sen och han är en väldigt glad och nöjd kille. Men det var han i och för sig innan också. Haha.

 • Tova

  om du frågar mig så tycker jag den är kanon 🙂 dock sitter han inte så jätte mycket i den.. men ibland 🙂 funderar på att köpa bordet till, så kanske han tycker den är roligare.. den kan va lite trång för benen också tycker jag, när man ska ta upp honom så kan den fastna.. de är nog de som är negativt med den!

 • Anna

  Det är villigare om du köper lekmer presentkort som finns på lets deal. Bumbon är inte mycket billigare i Ullared än ex babyproffseg. För 239 kan du få den på lekmer.

 • Viktoria

  Jag är jättenöjd med Bumbon till våran tjej! hon är 4,5 månad nu & hon trivs att sitta i den, perfekt att ha med sig! Våran vill inte ligga utan upp & sitta & då är bumbon jättebra!

 • Linda

  Vi har en, har tyckt att A varit lite liten för den än men kommer nog börja använda den mer och mer. Den är så lätt att ta med och ha ute. Skönt att kunna sätta honom i den om vi ska tex äta eller när man är själv och ska duscha

 • Angelica

  hej!
  jag har en fråga ang bra böcker.
  vet du någon bra bok man kan läsa för att hålla sig uppdaterad kring vad som händer i olika utvecklingsfaser?
  finns det någon bok där man kan läsa om när det te.x är dags att börja ge smakportioner och dyl.?
  eller om det finns bra appar också.
  tacksam för svar
  kram

 • Lovisa

  Vi har en bumbostol till vår son som snart är 4mån. Han är ganska smal och sitter lite vingligt i den än, men annars gillar han den mycket. Han vill vara med och sitta upp hela tiden och då är det skönt att kunna sätta ifrån sig honom en stund. Jag köpte en begagnat för 200, den ser ut som ny.

 • Anneli *barntipsbloggen*

  Vi har en bumbo till vår 8 mån tjej (köpte den när hon va 4,5 mån) men har inte alls använt den så mkt som jag från början skulle ha trott så får nog klassa den lite som ett onödigt köp… Babysitter och nu barnstol samt att lillan kan sitta på filt själv gör att behovet av bumbon inte är så stor. Tycker oxå att den är krånglig att använda när det bara är jag o lillan hemma, man måste nästan vara två som hjälps åt när lillan ska i och ut ur den när den tillhörande brickan är på plats.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.