Okategoriserade

Behandling av graviditetsdepression

Det är inte ovanligt att man som gravid drabbas av depression någon gång under gravditeten. Studier visar på att 5-10% drabbas och dom flesta söker inte någon hjälp för detta. Jag har en vän som bestämde sig för att inte skaffa flera barn pga att hennes depression inte gick över utan fortsatte som en förlossningdepression. Hon sa att hon inte ville låta sin familj eller hon själv gå igenom detta en gång till.

Jag skriver detta inlägget i samarbete med Karolinska Institutet som nu vill nå ut till er som är gravida och kanske har drabbats av just depression. Just nu genomförs nämligen Magdalena-studien där gravida med depression kan delta och få en internetförmedlad KBT-behandling (läs mer om KBT HÄR!). Magdalena-studien är ett projekt som utförs i ett samarbete mellan Karolinska Institutet och Internetpsykiatrienheten vid Psykiatri Sydväst i Stockholm. Alla gravida över hela Sverige kan anmäla sig nu med start i januari 2015. Behandlingen pågår i 10 veckor och är kostnadsfri! Anmälan är öppen januari – februari.

Behandlingen går till så att deltagarna har tät kontakt med sin behandlare som ger feedback och stöd och hjälper till med motivation. Allt sker över telefon eller internet, så du som deltar behöver inte resa till Stockholm.

I forskningsprojektet ingår förutom psykologer med KBT-inriktning även psykiatriker med stor vana av psykisk ohälsa i samband med graviditet och obstetriker som har en rådgivande funktion.

Är du intresserad och vill anmäla dig? Eller vill du läsa mer? Klicka HÄR!

 

IMG_2642.PNG

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.