Okategoriserade

Barnrum på nedervåningen när föräldrarummet är på övervåningen

Jag tänkte jag skulle komma med en liten uppdatering om hur det har gått med William och Olivers rum. Jag skrev ju en del om det här och på instagram innan vi flyttade till huset och berättade att dom ska dela rum och att vi har valt att ha deras sovrum på nedervåningen. De allra flesta tyckte att det var en dålig idé att ha dom små barnen på nedervåningen så jag har varit beredd på att jag skulle ångra mig. Ibland ser man ju inte nackdelar (eller fördelar för den delen), förrän man har testat.

Nu har vi haft det så i nästan fem månader och jag kunde inte vara mer nöjd med beslutet! Tidigare har jag kämpat med att dom små ska sluta skrika för att inte väcka resten av huset och då har det blivit att jag tar den lätta vägen ut och låter dom ligga jämte mig trots att ingen av oss sover särskilt bra då. Eller jo, det går att sova riktigt bra jämte William, men Oliver somnar aldrig riktigt och ligger och nyps halva natten om man försöker samsova med honom. Han sover bäst själv 🙂

img_0004-1
img_0006

När vi flyttade hit var Oliver förkyld och då sov han bara i vagnen, eftersom han behövde halvligga. Många nätter blev det också barnvagnspromenader i området för att han skulle somna om efter att ha vaknat. Det tog nästan två månader innan han slutade snora och då började han sova hela natten i vagnen i tvättstugan och då chansade vi och la honom i sovrummet istället. Gissa om vi blev förvånade när han sov hela natten utan att vakna en enda gång?! Första veckan sov han hela natten ungefär varannan natt och nån gång behövde jag lägga honom i vagnen, men sedan dess har det gått hur bra som helst! Nu sover han ute i vagnen på dagarna och hela nätterna i sin säng utan att vakna!

William kan också sova hela natten i sin säng, men just nu är han inne i en period när han kommer upp till oss vid 4-5-tiden. Då går han upp till oss helt själv, utan att skrika och lägger sig. Det kan verkligen inte bli smidigare!

En annan grej med Oliver är att han låter väldigt mycket när han sover. Han låter som att han är på väg att vakna hela tiden. Det gör det väldigt jobbigt att sova i samma rum som honom, man är på helspänn och håller andan för att man är så orolig att man ska råka göra nåt ljud som han vaknar av. Det var faktiskt så illa så att vi inte kunde använda babymonitor på natten. Den lät lite hela tiden, så jag kunde inte sova för jag vara så säker på att han skulle vakna. William och Oliver sover alltså på nedervåningen i ena änden av huset och vi på övervåningen i helt andra änden av huset och ÄNDÅ vaknar vi när Oliver vaknar på natten. Jag tycker det är rätt otroligt hur väl föräldrainstinkten fungerar, jag som alltid varit en sån tungsovare!

Bilmattan köpte jag på IKEA förra veckan för halva priset! Ynka 99 spänn mitt under inflationstider!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.