Okategoriserade

Helgen med både kul och jobbiga saker

Den här helgen bjöd både på en massa kul och jobbiga saker. I fredags hämtade vi barnen tidigt och åkte till badhuset – sååååå såååå himla mysigt! Ett av mina finaste barndomsminnen är att vi alltid åkte till Stadsparksbadet i Borås på fredagar. Jag ÄLSKADE det! Jag hade simträningar på fredagar och efteråt fick vi bada så länge vi ville (kändes det som!). Vi köpte också snacks eller godis för en tia i kiosken. Jag kommer fortfarande ihåg hur man fick peka på godisarna man ville ha och så plockade hon i kiosken i en sån där liten påse med olikfärgade cirklar på (kommer ni ihåg dom?), själv var man ju blöt och kunde inte.

Jag har alltid längtat efter att göra samma sak för mina barn, men badhusen i Göteborg är tyvärr väldigt gamla och sunkiga. När jag var liten var Stadsparksbadet top notch, det var lite som att vara utomlands faktiskt! Nu när vi flyttade till Fjärås så upptäckte vi Kungsbackas badhus som är helt nytt och så fräscht!

kungsbacka badhus2
kungsbacka badhus3
kungsbacka badhus

Det är stort och de flesta poolerna är varma så man slipper sitta och frysa. Det finns en plaskpool med rutschkana, bubbelpool, pool med ström som går runt runt, rutschkanor, större rutschkana där man sitter i en ring, två stora varma pooler för simundervisning och plask och lek, motionssim och hinderbana i motionssimmet vissa dagar. Det finns också ett café med allt möjligt gott! Dessutom är det bra inträdespris och man får ha med egen mat om man vill! Man har råd att gå dit en gång i veckan (trots många barn och inflation). Målet är att fortsätta gå varje fredag när barnen slutar tidigt 🙂 Efter badhuset åkte vi hem och lagade en supergod pasta med salsicciafärs som jag sett hos @liiich (klicka för recept) och sen hade vi fredagsmys.

På lördagen åkte Victor till sin farmors lägenhet och rensade ut det sista… så sorgligt 😥 Det känns verkligen otroligt tomt utan henne!

Hela lördagen bjöd på ösregn. Jag var hemma med William och Oliver medans Lucas och Isadora hälsade på sin pappa i Göteborg. Jag städade mest, men han också med att gödsla gräsmattan och måla en bit i carporten. Sakta men säkert blir den tråkigaste biten på huset också klart. På kvällen blev det kräftskiva med grannarna. Vi dukade upp ett jättelångt bord i grannarnas carport och byggde ett regn- och vindskydd med hjälp av en presening och en byggnadsställning. Det blev hur bra som helst och festen höll på till 04.45…!!

img_0723
img_0724
img_0717

Söndagen var seg och lång, det känns att man inte är gjord för fest längre! Lucas var på kalas hos en före detta klasskompis i Göteborg och Isadora åkte på shoppingrunda tillsammans med sin mormor. Hon skulle ha gympa idag för första gången och behövde nya gympakläder. Hon blev SÅÅÅ STOLT och var verkligen hur fin som helst i sina nya gympakläder 🙂 Kvällen avslutades med att jag råkade sparka lilltån så illa att jag haltar och inte kan använda skor. Hoppas innerligt att det läcker snabbt!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.