Barnens sömn är katastrof!

Det har verkligen varit katastrof med barnens sömn sen vi kom hem. Det är nog delvis jetlag som påverkar, jag känner det fortfarande i kroppen. Det känns som kroppen inte fattar när den ska sova och när den ska vara vaken så jag har faktiskt skippat kaffet och inte druckit en droppe sen vi kom hem (bara på lunchen igår). Jag har fortfarande problem att sova på nätterna även fast jag går upp 8-9 varje dag.

När det gäller barnens sömn så är det nog mer än bara jetlag för båda barnen somnar i tid men vaknar sedan under natten och är ledsna länge. Isadora har alltid sovit själv i sin säng (även i Brasilien) men det verkar som att hon är ovan vid att sova själv i sitt rum. Nästan varje natt har Isadora vaknat och varit ledsen, vi har gått in, satt på nattlampan, sagt godnatt och gått ut, precis som vi brukar göra men det har inte funkat. Vissa av nätterna har jag suttit på knä i hennes rum och klappat henne för att jag inte tål när hon skriker sitt ledsenskrik, efter en liten stund så har hon börjat busa och skratta istället för att sova. Hon blir liksom inte trött när jag är i samma rum så jag måste gå ut för att hon ska sova. Jag fattar inte varför hon vaknar så där mitt i natten? Vissa av dagarna har hon inte ens sovit på dagen, men ändå vaknar hon pigg mitt i natten…

Lucas sover också jättedåligt! Han somnar vid åtta och sen vaknar han vid elva och ligger däruppe och ropar efter oss. Vi går upp och stoppar om honom och säger godnatt. Han lovar att somna, men vi hinner inte ens gå ner för trappan innan han ropar igen och så kan det hålla på i minst en timme. Det är jättefrustrerande! Han är ju snart 5 år nu så jag tycker faktiskt att han ska klara av att ligga i sin säng och sova eller vänta på att somna tills vi kommer upp. Detta känns som en ovana som kommit med från Brasilien där han alltid fick vara uppe så länge han ville eller tills nån av oss skulle lägga oss. Hoppas att han vänjer sig bort vid detta snart för annars blir det jobbigt när Jair börjar jobba natt igen…

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Gittan

  Det ordnar sig nog med tiden men förstår att det är jobbigt. Men ni har ju ändå vart i Brasilien ett tag och vanor tar ju lite tid att ändra. Sen är barn olika! Min dotter är lika gammal som Lucas och har lite olika perioder. I. Issa perioder vill hon va ifred redan efter godnattsaga medens som nu vill hon att någon ska va hos henne tills hon somnar. Sonen är ca 1 år äldre än Isadora och han har alltid somnat på egen hand.

  Ta de lungt! Snart är ni tillbax på riktigt i vardagen.

  Svara
 2. Kickki

  Alltså, min dotter är också 5 år och vi måste ligga bredvid tills hon somnar, fortfarande. Det är väldigt frustrerande eftersom man tänkt att de kommer ge med sig med åldern. I perioder har vi försökt att hon ska somma själv men de resulterar oftast i utbrott och en väldigt ledsen tjej. Hon säger att hon är rädd. Vaknar hon på natten så måste nån sova hos henne resten av natten, för att hon är rädd. Hon drömmer mkt konstiga saker. Hajar som attackerar vårt hem osv. Vi kan inte ta in henne till oss för minsta på 1,5 år kommer in till oss varje natt. En gång hade ja inget val än att ta in båda men då börja dom fnittra o buss mitt i natten. O de va inte bekvämt för nån med alla i sängen (alla rör mkt på sig, sparkas osv).

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Lucas har ju också alltid varit sån, men eftersom vi vet att han visste kan sova själv så vill vi inte riktigt gå med på att ligga där jämte honom längre. Visst känns det hemskt om han är rädd, men jag upplever det mest som att han är arg över att han måste sova. I Brasilien fick han ju vara vaken lika länge som dom vuxna. Men samtidigt så upplever jag också att Lucas drömmer mer och nojar över saker. Vi låter honom sova med tänd lampa och öppen dörr och då går det oftast bra. Just nu gör vi så att Jair lägger sig hos Lucas när han går och lägger sig, men vi kommer nog försöka att han ska sova helt själv sen. Isadora sover själv så om Lucas kommer in så gör det ingenting. Det där med buset känner jag dock igen, så var det i Brasilien haha!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här