Okategoriserade

Barnens aktiviteter i höst

Det känns som tiden sedan vi flyttade in här har gått sjukt snabbt. Plötsligt är både våren och sommarn förbi och det är redan höst och barnens alla höstaktiviteter drar igång och jag inser att jag inte ens har anmält dom till något! Jag fick lite hastigt och lustigt ta tag i detta!

Som tur är så har jag i alla fall lite koll på vad barnen vill göra. Isadora tycker om att dansa och en av hennes klasskompisar går på dansskola i Kungsbacka så jag anmälde henne till samma och det började redan samma dag som jag anmälde henne!

Isadoras dansuppvisning förra året. Isadora står i mitten.

Lucas är sugen på att testa mountainbike i skogen så jag anmälde honom till Kungsbackas cykelklubb som börjar igår, men det han vi tyvärr inte för jag hade ju skadat lilltån och Victor var inte hemma. 😅 Nästa vecka följer farfar Ronny med Lucas och cyklar så det blir kanon 🙂

På torsdag ska Lucas på scouterna och på fredagar är planen att vi ska till badhuset, jag och kidsen 🙂 Det plockar på snabbt med alla aktiviteter, som tur är så är Lucas aktiviteter inte så dyra, utan det tar mest tid, men som tur är så kan vi samåka med en del av dom andra föräldrarna.

När Lucas invigdes som scout förra hösten

Vår första sommar här i Fjärås har verkligen varit allt vi har drömt om, nu ser jag framemot vår först höst här!

Har era barn några aktiviteter? Vad för aktiviteter?

14 Comments

 • Nina

  10 åringen: Fotboll och innebandy (när fotbollen slutar för säsongen börjar innebandyn)
  8 åringen: Fotboll, innebandy, handboll, parkour och idrottsskola. (Idrottsskolan är för alla i åk 2 här där de får testa olika idrotter en gång i veckan, fotbollen slutar snart och då börjar handbollen och innebandyn)
  4 åringen: Inget

 • Caroline

  Oj anmäla så sent hade aldrig funkat här, vissa aktiviteter har lång kö. Jag får hänga på låset när de öppnar anmälan ibland. Lite enklare den här terminen dock då vi blev klara med simskolan för sista barnet i våras. Där tar platserna slut på nån minut. Simskolan har alltid varit en aktivitet de måste gå på fram tills de tar simborgarmärket, sen får de välja. Allt annat är egna val. 12-åringen spelar tennis 2 ggr/vecka, 10 åringen har innebandy o taekwondo. Innebandyn har 1-2 pass i veckan o taekwondo 2-4 pass per vecka beroende på hur många han går på. 6-åringen har gympa, fotboll o tennis. Det är ett späckat schema under terminerna. 😂

 • Ylva

  Det är lite tveeggat det där med aktiviteter. På ett sätt jättebra att få utvecklas inom någon sport, få rörelseglädje, träffa nya kompisar osv, men samtidigt så är d3t så svårt att få ihop vardagspusslet med hämtningar och lämningar och få tid ihop som familj, äta middag alla tillsammans mm.

  Mina två äldsta (7 och 6) går på konståkning 2 gånger i veckan, kör och simskola. Dessutom går även 6-åringen på ishockey. Funderar på att anmäla till längdåkning denna säsong också, vore ju så givande för dem att få en bra teknik. Vi åker mycket längdskidor under vintern (bor i Jämtland)

  3 åringen börjar sin allra första aktivitet nu -skridskoskola.

  Och 10 månaders sonen har ingen aktivitet, mer än kyrkis och öppna förskolan 😅

  • Emma

   Ja men exakt! Jag tror också det är bra för barnen, men det är ju jobbigt för oss vuxna.. Min främsta anledning att envisas med sporter är att dom ska ha något att ”uppehålla sig med” när dom blir tonåringar i ett försök att undvika att dom ska driva runt för mycket och få dåliga umgängen…

   Det låter som ni har full rulle! Roliga aktiviteter för barnen 🙂

 • M

  Både 7 och 9 åringen går på klättring. Det är verkligen favoriten. Sen går 9-åringen på streetdance och står i kö till musikskolan. 7-åringen går på balett.

 • Emma

  Ja, det är verkligen dubbelt med aktiviteter. Svårt att veta innan hur mycket barnen och föräldrarna orkar med, men så roligt för dem att få testa olika grejer. Vi har också ett späckat schema. 8-åringen går på simning, gymnastik och piano, samt seglarskola men den är snart slut för säsongen. 5-åringen har gymnastik och skogsmulle och 2-åringen säger ”också kullerbytta” och skulle nog gärna gå på gymnastik hon också, men det får vänta ett år. Blir mycket skjutsande, men allt är i alla fall i den lilla ort vi bor i.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.