Okategoriserade

3-årskontroll på BVC

Igår var det dags för Williams 3-årskontroll på BVC och det blev precis som jag trodde! William är inte den som man kan styra och säga vad han ska göra, utan han måste vilja själv och det ville han såklart inte. Det gick bra att titta på bilder och svara på olika frågor trots att han var blyg, men att sparka boll och rita hade han ingen lust med, i alla fall inte på beställning. BVC-sköterskan var jätteförstående och han fick massor av beröm för sitt fina språk och då blev jag lite stolt eftersom han är ett hemmabarn (många tror ju att språket inte utvecklas lika väl när barnet inte går på förskolan).

Jag lyckades också få William att visa att han kan sparka boll genom att passa bollen till honom. Han ville absolut inte och skrek ”JAG VILL INTE!” samtidigt som han sparkade bollen så hårt han kunde som värsta fotbollsspelaren – check på den! Det var inte riktigt så jag hade tänkt att det skulle gå till, men det funkade ju och det var huvudsaken 🙂

Efter att vi hade vägt och mätt och slutat tjata på William om att rita så tog han tillslut pennan och ritade några cirklar han också. William är inte ett sånt barn som man kan be göra massa saker, han gör det han vill när han vill det. Haha!

Hur som helst gick det bra, William kunde allt som hon bad om och växer som han ska 🙂 Han är fortfarande långsmal som han varit ända sedan födelsen, men längdkurvan går stadigt uppåt och ligger till och med lite över medelkurvan så vi har verkligen inget att oroa oss för 🙂 BVC sa att vi kunde ge extra mellanmål när han vill äta (för det går inte att pilla i den här lille killen extra mat när han inte vill), men annars var det lugnt!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.