Barnen vaknar inte av ljud

En sak som slog mig häromdagen var att vi inte tassar på tå utanför barnens rum på kvällar och nätter längre… Ja, alltså vi varken viskar eller smyger för dom vaknar så sällan av våra ljud på kvällen/natten. Däremot kan det vara helt hopplöst på morgonen, då vaknar dom jämt… Men det var ändå lite intressant att barnen uppenbarligen är mindre ljudkänsliga nu. Jag är helt övertygad om att detta är tack vare vår Brasilien-resa.

img_6967
img_6965

I Brasilien är det aldrig helt tyst på nätterna, dessutom är brassarna dåliga på att smyga och ännu sämre är dom på att viska. Jair pratar alltid väldigt högt när han pratar portugisiska. När han är i telefon så brukar jag flika in och fråga:

– Jair, är han du pratar med döv?
– Nej, det är han inte.
– Okej, då kommer han nog bli det nu!

Haha! Jag tror ni just fick ett hum om hur högt min kära sambo pratar 🙂 Ian är ännu värre, han pratar så högt så att man nästan kan tro att han är arg ibland, men Ian har en glad röst och säger saker på ett roligt sätt så alla som kan portugisiska förstår att han inte är arg i alla fall 🙂 Ian smyger heller inte, han går lika hårt i golvet, stänger dörrar lika hårt och pratar lika högt även fast barnen precis somnat i rummet bredvid. I början försökte jag och Jair viska tillbaka för att han skulle sänka rösten för att vi var rädda att barnen skulle vakna, men efter ett tag såg vi att barnen inte vaknade så nu tassar ingen på tå längre 🙂 Så himla skönt!

Vaknar era barn lätt av ljud? Tror ni att det går att vänja barnen vid att sova med ljud?

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Gittan

  Våra barn är inte ett dugg ljudkänsliga. Man kan dammsuga på deras rum när de sover och de vaknar ändå inte. Så skönt! Minns dock inte hur de va när de va mindre, de är 5 och 3 nu.

  Svara
 2. M

  Upplever precis det samma hemma hos mig. Barnen bryr sig inte om något oljud på kvällarna men på morgonen är de mer känsliga. Tror att det kanske är för att de ändå håller på att vakna då och inte sover så tungt som på kvällen. Men så skönt att det är så och inte tvärt om iaf.

  Svara
 3. S

  Här somnar båda barnen oavsett ljud, och jag brukar vara inne och dammsuga hos dem eller typ rensa i garderoben och så när de sover haha. Aldrig att vi tänkt på att viska eller sänka tv/musik 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här