Barndomsminnen och ätbart i trädgården

– Samarbete med Impecta –

Ett av mina tidigaste barndomsminnen från sommarn är när mamma (eller var det pappa?) hade gjort ordning ett litet trädgårdsland där vi odlade egna morötter, sallad och rädisor. Jag minns särskilt en morgon, när jag var ute och hämtade rädisor till frukosten och det var SÅ mysigt och så gott! Nu drömmer jag om att ge mina barn samma upplevelse och därför odlar vi flera ätbara saker i vår trädgård 🙂

Vi har just nu två fruktträd (äpple och plommon), ett smultronland och ett litet citronträd med ätbara frukter! Jag är sååååå taggad på det här citronträdet alltså! Det ska bli så spännande! Citronträdet tar man in när hösten kommer och låter det vara inomhus under vintern, då blir det förhoppningsvis frukt på det nästa år igen.

Vårt smultronland var gigantiskt för några år sedan så jag beställde faktiskt nya smultronfrön på Impecta, efter att ha läst att det inte är försent att så smultron i juni 🙂 Hoppas på en lika fin skörd som för 5 år sedan, då såg det ut så här:

Barnen tycker det är kul att så från grunden och se växterna växa sig stora från ett litet frö 🙂 På förskolan har dom fått så sin egna födelsedagsblomma varje år när dom har fyllt år. Det är alltid lika spännande att se vad som växer upp 🙂 Om man letar efter frön så finns det hur mycket som helst hos Impecta! Dom har bra frön till krukväxter som håller sig vackra i flera år, både för inomhus och utomhus. Det står också bra information om när dom ska sås, hur lång tid det tar och hur dom ska skötas 🙂 Jag såg att Impecta har även frön till sommarmorötter, sallad, rädisor, så nu är jag väldigt sugen på gräva ett till land!

Ett annat år odlade vi sockerärtor och tomatplantor på altanen som barnen sått på förskolan. Sååå kul! Jag kan verkligen rekommendera något sånt här i trädgården eller på balkongen med barnen i sommar 🙂

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här