Okategoriserade

Bara för att jag är totalt oprivat

Nu ska jag skriva ett inlägg bara för att jag är totalt oprivat haha! Näää, det är faktiskt inte därför jag skriver det, men man skulle ju kunna tro att jag inte har några som helst gränser 😉 Och helt ärligt, jag har nog lite högre i tak än dom flesta när det kommer till integritet. Jag delar med mig om mycket i ord, men när det kommer till bilder så har jag lägre i tak. Det är sällan ni kommer se rump-, tutt- och nakenbilder på mig och om ni får se något naket så kommer det vara med klass 🙂 Sh*t vad jag pladdrar just nu, men jag har haft lite bloggtorka ett par dagar och nu lossnade det plötsligt så då är det bara att skriva på och nu tänkte jag komma till saken och skriva vad det här inlägget handlar om.

Jo, jag vill berätta att jag har fått mens. Japp, helt ärligt. Jag har fått eller rättare sagt haft mens. Jag tvekade om jag skulle skriva om detta eller inte för en del av er tänker säkert att jag är knäpp och då skäms jag lite, men samtidigt så vill jag gärna skriva ner det här för dokumentationens skull. För mig så är mensen efter förlossningen det sista kapitlet i boken eller ja, egentligen ska väl ”sista amningen” in i boken innan jag kan avsluta ”Boken-om-bebis-nummer-2”. Efter Lucas tog det nästan 1,5 år innan jag fick tillbaka mensen och då slutade jag amma först och sen kom mensen några månader senare. Nu med Isadora så kom mensen efter 8,5 månad och jag ammar fortfarande även om jag ammar väldigt lite. Just nu ammar jag bara kvällstid och en gång på natten – om hon vill. Jag ska förtydliga att det är inte så att jag sitter och skriver nån bok eller så, utan det här är bara så som jag tänker i mitt huvud. Jag ser graviditeten och bebistiden som en rad av olika kapitel som man ska gå igenom innan det är avklarat och jag vill spara alla dom här händelserna här på bloggen för att kunna gå tillbaka och läsa om det i framtiden.

Förresten, nu när jag läser mitt inlägg här igen så slog det mig plötsligt att det kanske inte alls är så konstigt att jag skriver ett sånt här inlägg. Det kanske är precis ett sånt här inlägg som ni förväntar er att jag ska skriva? Jag har ju skrivit om knäppare saker än det här. Slemproppar, missfall, tarmtömning och gud vet allt som jag skrivit om… haha! Men det är något med mens som får mig att tveka. Jag vill inte att nån annan ska veta att jag har mens och framför allt inte precis när jag har det. Slemproppen kändes mer naturlig än mens konstigt nog!

Det vore intressant att höra vad ni tänker och vad ni förväntar er? Tycker ni att man ska hålla sån information för sig själv eller tycker ni att det är bra att man delar med sig? Är detta ett inlägg som ni förväntade er att jag skulle skriva?

mens efter förlossning

15 Comments

 • Marie Alvas mamma

  Jag förväntade mig inte att du skulle skriva om detta men jag är jätte glad att du gjorde det. Är otroligt tacksam för att du delar med dig om sånna här saker för det är typiskt sånt man (iallafall jag) vill veta men inte vågar fråga.

 • Linda

  Jag tycker det är intressant att läsa! Sen kom ju min dotter samma dag som din så då blir det extra kul att kunna jämföra ? Min mens kom också tillbaka nyligen och jag ammar en till noll gånger per dygn numera ? älskar att du delar med dig av mycket till oss läsare. Kram!

 • Sofi

  Jag tycker också det hör till lite och jag och mina kompisar som har småbarn pratar om dessa saker ? Jag blev förvånad denna gången för precis som för dig kom min mens tidigare än förra gången så det är lite kul att läsa om fler som har samma upplevelse. Samtidigt är det ju härligt att kroppen kommer igång, mensen är verkligen ett bevis på det!

 • Petra

  Hej! Tycker också inlägget hör till och att det var förväntat. Inget konstigt alls 🙂
  Vi fick två skruttar på en gång och ammade inte så länge då det inte gick alls bra så min mens var tillbaka nästa direkt. Kanske efter två månader eller så…

 • Carina

  Hej! Inget konstigt alls tycker jag. Mens är ju en ganska stor del av våra liv. Typ vi är irriterade två veckor innan och två veckor efter mår vi bra ha ha ha. Hade varit kul med fler inlägg om olika mens problem. Jag köpte nyligen en menskopp för jag var nyfiken på att prova men har inte vågat än. Har du någon erfarenhet av menskopp? Kram på dig ❤

  • Emma - På Smällen!

   Hehe, åh vad roligt att du känner så 🙂 Flera av mina kompisars killar läser min blogg så det känns lite sådär att skriva om mens, men å andra sidan så är ju mens, precis som du skriver, en stor del av våra liv. Det borde inte vara så tabubelagt egentligen. Jag har faktiskt två menskoppar här hemma. Jag fick dom när jag var preggo och bara för att du skrev detta nu så ska jag testa nästa gång mensen kommer. Jag tycker med att det är läskigt, men jag ska nog prova i alla fall 🙂 Jag uppdaterar om vad jag tycker sen 🙂 Kram!

 • Elin

  Nu för tiden förvånad man inte över nått som skriva på en blogg. Eller naken bilder (tyvärr?!) men just mensen tycker är jätte bra att du skriver om för det har varit så tabu lagt för tjejer i allmänhet. Ja mena hur jobbigt var de inte när man hade mens när man var tonåring!! Så det är inte mer är rätt att vi tjejer ska öppna upp mens pratet! ?

 • Nikiå

  Jag förväntar mig faktiskt sånna här inlägg. De gör bara bloggen mer naturlig o dig till en normal person. Inga konstigheter med andra ord 🙂

 • Lovisa

  Fantastiska Emma! Det är verkligen inget konstigt inlägg. Det är så härligt att du är så ärlig om allt som livet innehåller. Jag ammade bara en dryg månad så mensen kom tillbaka nästan direkt , inget man hade saknat precis 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.