Balett eller dans för Isadora?

Det har nog inte undgått någon som tittar på våra vloggar eller följer insta stories att Isadora älskar att sjunga och dansa. Hon är vår lilla stjärna 🙂 Hon ställer sig gärna framför en spegel och sjunger och dansar iklädd i fluffiga klänningar, gärna lager på lager så att volangkjolen som är ytterst står rätt ut! 🙂 Om ni har missat när hon sjunger så ska ni definitivt spana in senaste vloggen där hon sjunger i slutet:

När vi var på Cypern pratade vi lite om att ta vara på Isadoras intresse för dans och musik och funderade på om vi skulle leta upp någon dans- eller balettskola. Balett funderade vi på eftersom hon gillar den typen av dans och kläder, men samtidigt känns det väldigt viktigt att det inte är för mycket “allvar”, strikt och utseendefixering. Det känns som det kan vara mycket utseende fixering i just balett? Det sista vi vill är att barnen ska påverkas att tro att dom inte duger som dom är.

org_dsc05070
org_dsc05071

Vad har ni för tankar kring detta? Är det större risk med att balett är gammalmodigt, strikt och utseendefixerat än vad dans är? Vad hade ni valt?

Relaterade Inlägg

7 Kommentarer

 1. Lisa från Skåne

  Mitt barnbarn ville gå på både gymnastik och dans. Efter lite mer än en termin tyckte hon att gymnastiken var roligare och slutade med dansen. Finns det möjlighet låt Isadora pröva på bägge, det är ju mest på leknivå när dem är så små.

  Svara
 2. Gittan

  Vår dotter gick på balett under våren. Hon tyckte att de va lite svårt för de va verkligen “på riktigt”. Nu vill hon istället gå på vanlig dans och gymnastik. Men allt är individuellt, de kanske passar er flicka jättebra.

  Svara
 3. Marie Alvas mamma

  Kan rekommendera Funky Kidz. Alva tyckte mycket om det och det är lagom nivå. Dom lär sig danser till musik och får även tillgång till låtarna hemma. Dom har mycket lek inblandat också så det blir lättsamt för barnen.

  Svara
 4. Karin H

  Vi gick på danslek via Medborgarskolan, passade Alexandra kanon! På ett lekfullt sätt fick hon testa på balett och massa andra stilar utan att ens vi föräldrar tänkte på det. I höst blir det liknande fast via en privat dansskola.
  Så Medborgarskolan kan jag rekommendera att kolla upp.

  Svara
 5. C

  Hej! Min dotter dansar ballet sen hon är 3,5 år och har nu dansat i fyra år. Hon är också en tjej som konstant dansar, är det musik på så dansar hon, gör egna koreografier etc. Vi bor inte i Sverige, kan tänka mig att det är annorlunda här, men ballet är en väldigt tuff träning, och det är också en repetitiv form av träning (de kan öva samma positioner länge..). Där vi bor är det strikt från tidig ålder, så nu i efterhand tror jag att jag hade anmält henne till någon annan damsform där det är lite friare. Det sagt, så älskar min dotter att träna ballet. Vi har inte kännt av någon utseendehets, och det har varit bra att alla har behövt ha samma dräkter så det inte blivit jämförelse vem som har finast Tutu etc. Hoppas ni hittar en bra dansträning 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här