Baksidan av chartersemester

Det finns en fet baksida med chartersemester och det är bråket om solstolarna. På det här hotellet är det inte tillåtet att paxa solstolar (det står i reglerna) och det står också uttryckligen att alla solstolar som paxas med en handduk för en lång stund är okej att använda, men ändå paxar folk. Jag är glad att vi inte bor på det andra hotellet för där är det mycket värre. Folk står nämligen och köar 7.30 på morgonen för att gå ut och paxa sin solstol! 


Tur att vi inte bryr oss så mycket om vi har solstol eller inte, vi badar mest och den enda stunden som vi vill ha solstol är när Isadora sover för då brukar Lucas också vilja vila en stund. Första dagen så tog jag en solstol i skuggan till mig och Lucas som hade varit paxad hela dagen utan att användas. Men då höll det på att bli bråk trots att jag sa att jag flyttar på mig så fort mannens sällskap kommer. Först tyckte mannen att det var okej, men sen var det som om han kom på att han måste vara tuffare för då började han gorma på mig om att stolen var hans och att jag skulle anpassa mig till systemet. Jag upplyste då om hotellets regler och att man inte får paxa och om det inte passar honom så kan han ringa på en vakt, sen sa jag inget mer. Situationen var inte jättekul för Lucas så jag var glad när en svenska familj ropade på mig och erbjud oss plats hos dom istället 🙂

Mannen låg kvar ensam på en av sina paxade solstolar i en timme, hans sällskap kom aldrig. När han gick så bredde han ut handdukarna över stolarna igen och paxade dom och parasollet resten av dagen. Höjden av egogism!

Relaterade Inlägg

15 Kommentarer

 1. Siranee

  Bara varit på en all inclusive men d eller ej så hatar nog alla när folk paxar solstolar. Inte bara utomlands. Oj vad jag lackade ur på folk som paxade sittplatser åt andra när det var tomma bänkar på Stena på vägen hem när Måns frågade om det var ledig så att vår familj kunde sitta men alla trötta barn. Svaret var ”ja, men de som satt här kan komma tillbaka men sitt ni så länge” Wtf! ?

  Svara
   • Siranee

    De var tydligen och lallade runt på båten. De som paxade åt bordsgrannen fattade kanske att det var dumt av de eller ingenting alls. Egotrippade människor.

 2. Sara

  Det är så illa det där! Nästan så att hotellet borde ha så varje rum får 2 stolar var och så får ingen röra dem.

  Svara
 3. Annika K

  Numera så har vi Swimuproom eller egen pool. För då har du dina egna solstolar. Orkar verkligen inte med allt det där paxandet.

  Svara
 4. Johanna

  Blir oxå så förbannad på det dör paxandet. Men blir oxå irriterad på hotellen som inte ser till att reglerna följs. Om man skriver att allt som ligger på stolar före och efter en viss tid tas bort, se till att göra det då. Om det inte blir konsekvenser fortsätter dom ju ?

  Svara
 5. Grace

  Åk på semester på låg sesong.
  Eller köp en exklusiv resa, då kommer du och träffa en annan klass kategori, också mer civiliserat folk.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här