Kanarieöarna

Baksidan av chartersemester

Det finns en fet baksida med chartersemester och det är bråket om solstolarna. På det här hotellet är det inte tillåtet att paxa solstolar (det står i reglerna) och det står också uttryckligen att alla solstolar som paxas med en handduk för en lång stund är okej att använda, men ändå paxar folk. Jag är glad att vi inte bor på det andra hotellet för där är det mycket värre. Folk står nämligen och köar 7.30 på morgonen för att gå ut och paxa sin solstol! 


Tur att vi inte bryr oss så mycket om vi har solstol eller inte, vi badar mest och den enda stunden som vi vill ha solstol är när Isadora sover för då brukar Lucas också vilja vila en stund. Första dagen så tog jag en solstol i skuggan till mig och Lucas som hade varit paxad hela dagen utan att användas. Men då höll det på att bli bråk trots att jag sa att jag flyttar på mig så fort mannens sällskap kommer. Först tyckte mannen att det var okej, men sen var det som om han kom på att han måste vara tuffare för då började han gorma på mig om att stolen var hans och att jag skulle anpassa mig till systemet. Jag upplyste då om hotellets regler och att man inte får paxa och om det inte passar honom så kan han ringa på en vakt, sen sa jag inget mer. Situationen var inte jättekul för Lucas så jag var glad när en svenska familj ropade på mig och erbjud oss plats hos dom istället 🙂

Mannen låg kvar ensam på en av sina paxade solstolar i en timme, hans sällskap kom aldrig. När han gick så bredde han ut handdukarna över stolarna igen och paxade dom och parasollet resten av dagen. Höjden av egogism!

15 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.