Kanarieöarna

Myt eller sanning om air condition?

Isadora har blivit alldeles hes. Hon låter så sött när hon pratar och det verkar inte som hon har ont. Jag har också blivit hes på samma sätt flera gånger på utlandssemestrar (men inte den här gången – än) och jag har hört att det beror på air condition. Om man har på air condition på för låg temperatur så blir det termochock varje gång man kommer ut i värmen och det är inte bra för halsen. Jag har sagt detta en miljon gånger till Jair men det är först nu som han tror på mig.
Men då slog det mig plötsligt… tänk om det är en myt? Precis som att det är en myt att man får ont i halsen när man äter mycket glass eller dricker kall dryck (myt i Brasilien). Någon som vet?

Förresten, på tal om något helt annat, jag måste tipsa om min kompis Malins tävling där man kan vinna storvinsten!! Det är hela 20 personer som vinner så vinstchanserna är väldigt goda!! Sista dagen att tävla är idag!

3 Comments

  • A

    Läste detta: Att man skulle bli förkyld av den kyliga luften från luftkonditioneringen är en missuppfattning. Det är inte kylan man blir sjuk av utan de virus som sprids Sannolikt fastnar virus i fukt, damm och smuts som finns i AC-system och sprids sedan runt med hjälp av luften. Den luft som cirkulerar i ett flygplan renas noga, så där är nog förklaringen snarare att virus lättare sprids då många människor befinner sig i ett litet utrymme.

  • Linda

    Detta har jag också läst att AC är lurigt och vissa halsar är mer känsliga än andras och så sätter det sig på stämbanden.
    Ibland räcker det med AC i bilen för mig så blir jag as förkyld =( Jag var dock mycket känsligare förr inte så mycket nu längre.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.