Okategoriserade

BVC idag

Vi kom hem från BVC för en stund sen och Lucas ligger och sover i babyskyddet. Babyskyddet är en av Lucas stora favoritplatser. Det är ombonat och dessutom kan man vagga babyskyddet så han sover riktigt gott i det! Efter att vi har åkt bil så brukar han få sitta där tills han har vaknat.

20130326-155124.jpg

Det gick bra på BVC. Lucas hade gått upp 145 gram på 4 dagar och vägde nu 3355 gram och är 52 cm lång. Så 3 extra centimeter hade plutten växt. Jag frågade BVC-sköterskan om nappen och hon tyckte vi skulle vänta med den så att han inte nöjer sig med den istället för att äta. Så vi avvaktar…

Naveln ramlade av idag. Det var nåt gult kvar i den som BVC-sköterskan kollade på. Hon sa att vi skulle kolla om det försvinner av sig själv. Om dt inte gör dt så tar man bort det med lapispenna på BVC.

Allt var iaf bra med lillen och jag mår ju bättre också så det är vi väldigt tacksamma för 🙂

13 Comments

 • Kicki

  Jag tänkte skriva om det med nappen i det förra inlägget men gick inte att kommentera.. Dom första veckorna ammar man nästan dygnet runt och då hinner man inte med mkt annat. Men det ska vara så, sedan blir det bättre o bättre o man märker av en viss rutin.
  Så anväbd inte napp än! Vi började efter 3-4 veckor och det har inte stört amningen som tur är. Så vänta ett tag till, det är riktigt tråkigt om det förstör amningen och som sagt bebisar ska få ligga till bröstet väldigt ofta i början!
  Sen vet jag inte om du vet, men bebisar ska inte ligga länge i babyskyddet pga att det inte är bra för ryggarna, därför man inte får ha de i babysitter heller i början. Vet inte exakt hur länge det är.. 🙂

  Svar från Emma: Du har rätt, det är inte roligt om det hade förstört amningen… vi försökte bara nån gång till och nu verkar han inte ens vara intresserad av den alls. Jag har kommit på varför han är otröstlig ibland. Det är precis innan han ska göra nr 2 sen är han glad och nöjd igen. Så det är bara att hålla ut tills det är överstökat för då är bebis nöjd igen 🙂

 • Selia

  Hej emma min son har fått nappen efter jag lämnade bb och jag tycker inte att det stör amningen men gör det vad du tycker är bäst för din son.

 • sara

  Vad roligt att det gick bra på BVC!
  men jag har fått höra att bebisar helst inte ska sitta i babyskyddet mer än 20 min eller så lite som möjligt med tanke på att dom är så mjuka i skelettet.
  kram

  • Emma

   Hej Helena! Tack för tipset om Idlisas efterforskning! Jag läste faktiskt det och tänkte på det innan jag lät Lucas sova i bilstolen. Vi har ju ingen bil just nu så han har bara fått sitta i bilstolen dom gångerna som släktingar från Borås har kommit för att hjälpa mig och köra mig till sjukhuset och det är ju verkligen inte varje dag. Skulle ens barn använda den som sovplats typ varje dag så kanske det finns mer anledning till oro…. Men det som Idlisa kon fram till var ju faktiskt att det inte fanns någon forskning som stödde att bebisars ryggar skulle ta skada.

 • pilla

  Min lille fick lapis i naveln. Jättebra. Den blev gin och läkte bra.

  Jag gav napp på bb. Det har inte stört amningen. Din amning verkar ju funka. Gör som du känner är bäst. Du känner lucas bäst. Ibland blir jag galen på bvc och att alla ger olika råd.

  Min sover med gott i bilstolen. Vi har liggläge på den och man kan gunga den . Skönt att få äta samtidigt som man gungar med foten:)

  Hur är öppningen i amningslinnet?

  Svar från Emma: Här kommer en länk där jag har testat amningslinnet: http://minbebis.com/blogg/emmaemma/test-av-lovemilks-amningstopp-2/

  • Emma

   Hej pilla!
   Ja visst blir man galen på alla olika råd man får. Bättre som du och ni andra säger att gå på sin egen känsla med vissa saker. Min kille provade nappen igårkväll igen men Lucas är inte ett dugg intresserad av den!

   Jag tänkte skriva ett inlägg om den där amningstoppen i veckan och visa hur öppningen är. Jag tokgillar verkligen det här amningslinnet för det har en dold amningsöppning så toppen har ett liv efter bebis också 🙂

  • Emma

   Hej Josefin! Vi har ingen bil just nu. Våran gick tyvärr inte genom besiktningen så nu väntar den på en ny koppling. Jag har haft ganska mkt ont när jag sitter och svårt att sitta rakt efter FL så jag hade nog inte kunnat köra bil på hela första veckan. Efter första veckan så släppte spänningarna jag hade i svanken och då hade jag kunnat köra bil tror jag.

 • S

  Vår lille blev bara förbannad om man stoppade in nappen istället för tutten om det var mat som han ville ha. 🙂
  Jag har nog haft otur med BVC men har i efterhand insett att min magkänsla alltid har varit rätt fast BVC sagt precis tvärtom.
  Känner du att nappen kan hjälpa dig i vardagen, jättebra!
  Och du kan ju alltid gå till BVC och väga honom om du vill ha koll på att han går upp som han ska.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.