Att vara nöjd med sig själv

Det här med att vara nöjd med sig själv är ju lite tabubelagt i Sverige. Jag vet inte om det är jantelagen som ställt till det för oss svenskar men det känns som att den “lagen” är lite ute nu, eller vad tycker ni? Jag tycker ändå att vi svenskar har blivit bättre på att ta emot komplimanger och klappa oss själva på axeln. Jag tror vi behöver det, alla behöver känna att dom är bra och helt ärligt så borde vi skita i om grannen blir sotis. Jag tänker också mycket på det här med att 90-95% av tankarna som vi tänker idag är samma som igår. Det betyder ju att det tar ganska lång tid att ändra ett negativt tankemönster om sig själv om man aldrig vågar vara nöjd med något.

Jag tror att jag är ganska bra på att berömma mig själv och ta emot komplimanger. Jag har lärt mig att det räcker säga “tack”, man behöver inte lägga till “jag hade bara lite tur” eller liknande. Det är okej att ta emot komplimanger och bli glad. Jag tror det är motgångar i livet som har gjort mig lite motsträvig. Jag vet hur mycket jag har kämpat och jag skulle aldrig kunna kasta den prestationen i sjön genom att säga “äsch, det är väl inget”. Jag är stolt över mig själv. Jag är stolt att jag aldrig gett upp trots motgångar. Motgångar är snarare det som har varit ved på elden för mig. Jag blir liksom ännu mer enveten att jag ska klara det!

När jag blev singel så minns jag att en av mina första tankar kring den motgången var “Jag ska i alla fall bli en JÄVLIGT snygg singel!” Kort efter det hade jag kommit igång på gymmet igen. Nu sitter jag här och är irriterande stolt över mig själv. Och vet ni, i fredags hade jag för första gången på mig min Ralph Lauren klänning som jag köpte år 2013! Jag har inte kunnat göra mig av med den trots att jag aldrig fått den att passa förut, men nu sitter den som ett smäck! Tänk att det tog 6 år, men skam den som ger sig!

org_dsc00051
org_dsc00045
org_dsc00048

Vågar du berömma dig själv? Vad är du extra stolt över? Berätta! Hur stort eller litet det än är, skriv om det! Jag lovar att det kommer kännas awesome! Kommentera!

Relaterade Inlägg

8 Kommentarer

 1. Sabina

  Hej! Tycker ditt inlägg på det stora hela är bra! Jag tycker det hade varit ännu bättre om du hade varit nöjd med dig själv utan att ha gått ner i vikt så du kom i klänningen! Och istället för att du skulle bli väldigt snygg singel och kastat dig till gymmet insett att du redan var snygg singel 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Det har du rätt i 🙂 Jag tyckte inte att jag var ful, men det här var ett sätt för mig att ta kontroll när jag tappade kontrollen. Jag kunde inte ha kontroll över min livssituation men jag kunde ta kontroll över mig själv och jag gjorde det på ett hälsosamt sätt. Jag är stolt att jag tagit hand om mig själv istället för att bryta ner mig själv. Jag förstår hur du menar, det gör jag verkligen, men jag vägrar känna något annat än stolthet nu 🙂

   Svara
 2. Camilla @tiobarnsmamman

  Jag har kämpat i många år med att försöka gilla mig själv.
  Nu senaste året har jag växt i mig själv och har insett att jag är bra som jag är.
  Så istället för att träna och äta bra i hets om att bli smal så har jag nu börjat äta hälsosamt för att må bra.
  Jag mår verkligen bättre och känner mig mer fin fast jag är ca 20 kg överviktig??

  Svara
 3. Johanna

  Heja dig! Förstår känslan, kul! (Men håller med ovan att du är fin ändå och man ska vara stolt över sig ändå❤️)

  Försöker alltid lära mina elever att kunna säga fina saker om sig själva. Det är så viktigt att man är snäll mot sig själv!

  En sak du kan vara stolt över som du inte nämnde är att du är ganska positiv 🙂 Jag tar väldigt hårt på motgångar. Inte så förändringsbenägen heller (tyvärr, i dagens föränderliga samhälle hehe).

  Hmm vad jag är stolt över? Mycket, men jag är i sorg med familjen nu och äts upp av oro så jag kan inte tänka så mycket sådär, det mesta utöver mina barn känns jobbigt nu… men det blir bättre, det vet jag 🙂 Som tur är njuter jag till 100% av mina flickor!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Förstår precis vad ni menar! Ja, jag vänder ju alltid den dåliga energin från motgångar till en utmaning med ett mål jag ska klara. Det är mitt sätt att hantera det på och återta kontrollen. Jag ville inte bli ensamstående, jag tyckte nästan att ordet ensamstående kändes som ett skamligt ord. Sjukt, men det var så jag kände. När jag tänkte “snygg singel” så kändes det genast mer lockande och att gå till gymmet när man mår dåligt är ju det första läkare och psykologer säger så det var ingen dum idé även om jag fortfarande förstår vad ni menar.

   Stackarn! Hoppas att det känns bättre snart även om sorgen ändå finns där. kram <3

   Svara
 4. Nina

  Underbart inlägg! Fram för mer stolthet!
  Jag är stolt över att jag i fredags lyckades med en jobbgrej som jag hade oroat mig för. Det gick riktigt bra och jag fick beröm efteråt, hurra!

  Svara
 5. Elin

  Jag är stolt över mig själv att jag brukar säga “Gud vad jag är bra” och så säger min sambo “vad självgod du är” och då säger jag “ja och det är jag stolt över”? Jag är stolt över att jag kämpar på som hemma mamma även om det kan vara sjukt jobbigt att ta hand om barn hela dagarna! Och när jag blir sur försöker jag be om ursäkt och göra resten av dagen bra!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här